kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Şarabın tozunu, çizburgerin konservesini yaptılar

09.02.2008
İsveç'te bir şirket, tarihte ilk defa çizburgeri konserve kutusuyla müşterilerine sundu. Şirket, sıcak suya atılıp iki dakikada hazır hale gelen burgerlerin dışında, şarabı toz halinde sunuyor, tamamen sıvılaştırılmış yiyecekler hazırlıyor..
İsveç'te faaliyet gösteren Katadyn isimli firma, 1926 yılında kurulmuş. Katadyn'in kurucusu Profesör Georg Alexander Krause, gümüşün dezenfektan etkisinden faydalanmanın bir yolunu keşfeden bir bilim adamı ve girişimciydi. Krause'un 80 yıllık şirketi, son 10 yıldır kampçılara, denizcilere ve maceracılara yönelik ürünler de sunuyor. Uluslararası yardım kuruluşlarında çalışanların ilkyardım çantalarında, orduların özel harekat birimlerinde hep Katadyn şirketinin ürünleri bulunuyor. Katadyn, aynı zamanda çizburgeri bir konserve kutusu içinde müşteriye sunmayı başaran ilk şirket olma özelliğine sahip.

BİR YIL RAF ÖMRÜ
Konserve kutudaki çizburger, Trekking-Mahlzeiten markasıyla satışa sunulmuş; Katadyn'in bu yan markasının spesyalitesi, zorlu yolculuklara çıkan sporcular, kaşifler ve trekkingseverler için özel hazırlanmış yiyecekler. Özel olarak konserve kutulara yerleştirilmiş hamburgerler, trekking meraklıları için hazırlanmış. Hamburgeri ısıtıp yemeye hazır hale getirmek için yalnızca su gerekiyor. Konserve kutuyu alttan ateşle ısıttığınız bir su kabının içine atıyor, iki dakika bekliyor, çıkarıyor, kapağını açıyor ve hemen orada tüketebiliyorsunuz. Konserve-burgerlerin 12 ay raf ömrü var. Üstelik 12 ay boyunca buzdolabında beklemeleri gerekmiyor, bir ormanın ortasında da bir yıl boyunca tazeliğini koruyabiliyor. Mahlzeiten markasının sunduğu daha pek çok yemek ürünü var. Vejetaryenler, kendilerine özel yiyecekleri, çorbaları, sebzeleri teneke kutudan çıkarıp afiyetle yiyebiliyor, kahvaltısını bu şekilde edip, üstüne de teneke kutuda sunulan çikolatalı tatlının keyfine varabiliyor. Yemekler bir veya iki kişilik porsiyonlarda hazırlanmış. Özel bir beslenme planı uygulayanlar için farklı çeşitler de mevcut.

ŞARABI TOZ YAPTILAR
Şirket, müşterilerine kırmızı şarabı toz halinde sunmayı başaracak kadar işi ilerletmiş. Toz, şaraba dönüştüğünde yüzde 9'luk bir alkol oranına sahip oluyor. Bunlar dışında şirket, tamamen sıvılaştırdığı yiyecekler de hazırlıyor. Peronin isimli ürün, özellikle koşucuların ve güç gösterisi yapmaları gereken etkinliklere katılan sporcuların besin ihtiyaçlarını sıvı olarak karşılıyor. Bu yiyecekler, normal yemeklerin aksine midede ayrışmak yerine, vücut tarafından doğrudan emiliyor. Alıştığımız enerji içeceklerinden farklı olan sıvı yiyeceği vücut yalnızca altı dakika içinde emiyor. Toz halinde sunulan çikolatalı tatlı.
Haberin fotoğrafları