kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Toprak tonları bahar ve yaz aylarında en rahat kullanacağınız takım elbise rengi.

Açık renk giymek cesaret ister

Esra ÇORUH
08.03.2008
İlkbahar-yaz sezonundaki erkek takımlarında, hem hafif hem de açık renk kumaşlar dikkat çekiyor. Gri, lacivert, siyah gibi koyu renk takımlara alışık olan erkekler için işte açık renk giyme sanatı..
1- Spor bir tarzım var ama takım giymek de hoşuma gidiyor. Kendi tarzımı bozmadan ilkbahar-yaz sezonu için nasıl bir takım alabilirim? Önerilerinizi bekliyorum. (A. Ü. İstanbul)
- Takımları sadece gömlekle tamamlamak zorunda değilsiniz. Özellikle yeni sezonda açık renklerden seçeceğiniz bir takım elbiseyi tişörtle tamamladığınızda da çok şık olacağınızı hatırlatalım. Mutlaka takımın içine gömlek ve kravat giyme zorunluluğunuz olmadığını kabul edin ve örneğin açık tonlarda bir takım elbiseyi beyaz tişörtle tamamlayın. Böylece hem tarzınızdan ödün vermemiş hem de şık görünmüş olacaksınız.

2- İşyerine sürekli takım elbise giyen biriyim. Sürekli aynı renkleri giymekten de sıkıldım. Acaba ilkbaharyaz sezonu için önerebileceğiniz renkler var mı? Ve bu renkleri nasıl giymeliyim? (O. M. Ankara)
- Haklısınız, sürekli takım elbise giyenlerin ortak derdi hep gri, füme, lacivert, siyah gibi alışılagelmiş renkleri kullanmak. Ama ilkbaharyaz sezonunda bu alışkanlığı kırmak için çok alternatifiniz var. Bej, krem, beyaz, kum rengi gibi tonlar dışında pastel renkte takım elbiseler de çok moda. Yaza uygun olarak bu takımları beyaz gömlekle tamamlamanız en uygunu olacaktır. Kravatta ise özgürsünüz.

3- Genelde spor giyinmeyi tercih eden biriyim. İşe giderken bile jean giyme özgürlüğüm var. Favori rengim beyazı bu yaz farklı şekillerde nasıl değerlendirebilirim? Tavsiyelerinize ihtiyacım var. (G.Ö İzmir)
- Beyaz, modası hiçbir zaman geçmeyen ve her zaman tercih edilen bir renk. Bu yaz da hem kadın hem de erkek kıyafetlerinde çok göze çarpıyor. İster takım içinde olsun, ister kumaş veya jean bir pantolonla, bir erkeği en şık gösterecek renk beyazdır. Beyaz bir tişörtü jean bir pantolonla tamamlayarak gündüz; üzerine siyah ya da bej bir ceket alarak da gece kullanabilirsiniz. Bir alternatif de beyaz pantolon ve lacivert bir triko kombinasyonu. Hem spor hem de klasik... Cesaretiniz varsa, beyaz bir takım elbiseyi çarpıcı renkte bir gömlekle de giyebilirsiniz.

4-
Size sorum çizgili takımlarla ilgili olacak. Yaz için çizgili bir takım elbise almak istiyorum ancak nasıl giyeceğimi de bilemiyorum. Sizin önerilerinize ihtiyacım var. (T. M. Adana)
- Çizgili takım ilkbahar-yaz sezonunda çok moda. Siyahbeyaz ikilisine alternatif olarak yeni sezonda açık renklerin kombinasyonları olan çizgili takımlar da çok var. Örneğin yaz sezonu için beyaz-ten veya beyaz-gri renklerinin kombinasyonlarını deneyebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken çizgili takımın içine gömleği düz renk seçmeniz olacaktır. Takımınız açık renk ise gömleğinizi ve kravatınızı aynı renkte ya da birkaç ton farkıyla seçebilirsiniz. Yine açık renklerle tamamlayabileceğiniz gibi yeni sezonda moda olan ama biraz cesaret isteyen somon, pembe, yeşil gibi pastel tonlara da gidebilirsiniz.

5- Merhaba. Yaz için keten kumaş tercih ediyorum. Ama ketenden bir takım elbise giymek demode mi olur? Önerilerinizi bekliyorum. (B. S. İstanbul)
- Keten takımlar ilkbahar-yaz sezonunda çok moda. Üstelik sadece spor olarak düşünülen bu kumaştan takımları içinize giyeceğiniz gömlek ve kravatla daha elegan hale de sokmanız mümkün. Keten kumaşın esneme payını da hesaba katarak takımınızın kalıbına dikkat etmeniz gerekir. Onun dışında gömlek ve kravatla tamamladığınızda işte size, her yere rahatlıkla giyebileceğiniz ilkbahar-yaz sezonuna uygun bir takım!

6- Düz renk takım elbise içine yine düz renk gömlek mi giymek gerekir? Bu konuda önerilerinizi söylerseniz çok sevinirim. (S. A. İstanbul)
- İlkbahar yaz sezonunda erkekler hiç bu kadar özgür olmadı. Artık klasik çizgideki takımları spor tarzlarla tamamlayabildiğiniz gibi, spor tarzda bir takımı da klasiklerle tamamlayabilirsiniz. Eğer yeni sezonun vazgeçilmez renklerinden olan açık toprak ve kum tonlarını seçiyorsanız, daha da özgürsünüz. Çünkü bu açık tonları istediğiniz her renkle kullanmanız mümkün. Üstelik sadece düz renkle değil, çizgili, potikareli ya da ekose gömleklerle tamamlayabilirsiniz. Ayrıca yeni sezonda ekosenin çok da moda olduğunu hatırlatalım. Açık renk bir takım içine ekose gömlek de giyebilirsiniz.
Haberin fotoğrafları