kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Üç kız babası Dr. Gündüz, erkek çocuk meraklısı hastalarıyla mücadele içinde.

Aman doktor canım doktor bana bir erkek bebek

İlknur Akman
08.03.2008
Ülkemizde erkek çocuğa duyulan özlem bir türlü dinmek bilmiyor. Oğulları olsun diye her yolu deneyen çiftlerin durumunu, 'Dünya Kadınlar Günü'nde uzman doktorlara sorduk..
Dr. Melih Gündüz (Acıbadem Hastanesi- Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı)
Erkekliğin ispatı erkek çocuk sanılıyor
"Özellikle Doğu kültürü ile yetişen hastalarımızın eşleri, biz tüp bebekle uğraşan hekimlere 'Erkek olması için ne yapalım?' diye soruyorlar. Medyada hasta avcısı klinikler ve doktorlar, 'sperm ayırıcı mıknatıslar' gibi uydurma haberleriyle insanların bu istekleri üzerinden rant ve para elde etmeye çalışıyor. Ne kadar ilginç ki bunu yasal yapabildiğiniz merkezler yurtdışında mevcut; Kıbrıs, Yunan adaları, İsrail gibi.. Oysa tıbben doğru olan tek şey, ailede tüm kadınlarda olan ve hayatı tehdit eden bir hastalık varsa ve bu hastalık erkeklerde yoksa, işte o zaman cinsiyet seçimi yapılması... Ya da tam tersi erkeklerde olan bir hastalık varsa, o zaman kız bebeğin tüp bebek yöntemi ile belirlenmesi. Bu konuda yaşadığım ve beni şaşırtan örneklerden bazıları:
- Bir kadın doğum uzmanı arkadaşım, hamile olan eşinin karnındaki bebeğin kız olduğunu görünce 'Gitti koca gebelik boşa!' demişti.
- Urfalı çok sevdiğim bir hastam, tüm ailesindeki kadınları oralardan bana getirir. Annesini de getirmişti. 'Kaç çocuğun var?' diye sordu bana 'Üç tane,' deyince 'Erkektir inşallah,' dedi... Halbuki onu doktora getiren de kızıydı.
- Ünlü bir işletme sahibinin oğlu, ikinci çocuğunun da kız olacağını öğrenince (üç aylıktı), kürtaj yapmadığım için bana bir daha gelmedi. Bu kararı veren kişi hacı olan babası ve Umre'ye gitmiş olan çiftin ta kendisiydi. Görüldüğü üzere her kesimden insanlarda özellikle erkek bebek için bir istek, hayal, beklenti ve umut var. Erkekliğin ispatı, soy devamı, adını ne koyarsanız koyun, bu bir gerçek.