kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Aşık Veysel anıldı

Yeni Haber
Halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu, ölümünün 35. yıldönümünde Gülhane Parkı'ndaki heykeli başında törenle anıldı. Aşık Veysel için düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan Gazeteci-Yazar Ahmet Özdemir, Aşık Veysel'in kara toprağa karıştığı 35. yılında, kendisini rahmet ve minnetle andıklarını söyledi.

Dizelerinde ''Dostlar beni hatırlasın'' diyen Aşık Veysel'in dostları tarafından hiç unutulmadığını dile getiren Özdemir, Veysel'in 20. yüzyılın ilerici, çağdaş, cumhuriyetçi ve halk aşığı, aydın bir ozanı olduğunu belirterek, kendisinin yurt içinde ve yurt dışında gönülleri fethettiğini ifade etti.

Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem de, Aşık Veysel'in ülkenin yükselen bir değeri olduğunu belirterek, Veysel'in insan sevgisini en iyi anlatan gönül insanlarından biri olduğunu söyledi.

Aşık Veysel'in fikirleriyle, sazıyla ve sözüyle edebiyata önemli katkılar sağladığına işaret eden Erdem, Sivaslılar olarak Aşık Veysel'e sahip olmaktan büyük gurur duyduklarını belirtti. Konuşmaların ardından halk ozanları Fikret Ünal ve Ali Doğan, sazlarıyla Aşık Veysel'in eserlerini seslendirdiler.

Törene, Aşık Veysel'in kızı Hayriye Özer, damadı Hüseyin Özer, torunları Fatma ve Burcu İşler'in yanı sıra halk ozanları, çeşitli dernek temsilcileri, Aşık Veysel'in sevenleri ve Kağıthane Aşık Veysel İlköğretim Okulu öğrencileri katıldı.

(AA)