kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başbakan, bakanlar ve İçdaş Yönetim Kurulu Başkanı Aslan, 7 bin grostonluk Kardeniz adlı gemiyi, 'Vira Bismillah' diyerek denize indirdi.

Sanayinin 13'üncü büyüğü İçdaş'tan milyar $'lık yatırım

Çanakkale'de 1.7 milyar dolarlık üretim tesisinin 1'inci ünitesini hizmete açan İçdaş, 2008'de yatırım miktarını 2.6 milyar dolara çıkarmayı hedefliyor..
İso'nun 500 büyük sanayi firması içinde 13'üncü, ihracatta 11'inci sırada yer alan İçdaş, bugüne kadar 1.7 milyar dolarlık yatırım yaptığı Çanakkale'de 2008'de yatırım miktarını 2.6 milyar dolara çıkaracağını açıkladı. Şirketin hedefi 3.3 milyar dolar ciro, 1.2 milyar ihracat. Çanakkale'nin Biga ilçesi Karabiga beldesinde, İçdaş Çelik Enerji Tersane Enterge Tesisleri'nin 1'inci ünitesi açılış ve gemi indirme töreni Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla önceki gün yapıldı. Başbakan Erdoğan açılış konuşmasında, 2006'da İSO'nun en büyük 500 sanayi kuruluşu sıralamasında 13'üncü, ihracatta ise 11'inci sırada yer alan İçdaş'ın sahibi Aslan ailesiyle iftihar ettiklerini belirterek, "Sağolsunlar, bağırarak, çağırarak, 'Biz, buradayız' demiyorlar. Sadece yatırımlarıyla kendilerini ortaya koyuyorlar. İşte, eser ortada. Türkiye'nin ihtiyacı olan şey; içi boş tartışmalar değil, burada gördüğünüz manzaradır" dedi. İçdaş Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Aslan da Türkiye'nin yürütmekte olduğu kalkınma hamlesinde en önemli payın Türk insanına ve çalışkanlığına güvenen hükümetlere ait olduğunu belirtti. İÇDAŞ Genel Müdürü Bülent Engin de, 2007 sonu itibariyle Çanakkale'de 1.7 milyar dolarlık yatırım yaparak işletmeye açılan İçdaş'ın 2008'de bu yatırım miktarını 2.6 milyar dolar olarak planladığını söyledi.
Haberin fotoğrafları