kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

IMF'den "standby bitebilir" yorumu

Yeni Haber
IMF Dış İlişkiler Başdanışmanı David Hawley, Türkiye'yle standby anlaşmalarının sona erdirilmesine ilişkin görüşü değerlendirirken, "IMF, üyelerine değişik yollardan yardımcı olmaktadır ve Türkiye için hangisi en iyi olacaksa o konuda Hükümetin bize rehberlik etmesine hazırız" dedi.

IMF Dış İlişkiler Bölümü Başdanışmanı David Hawley, Washington'da düzenlediği basın toplantısında hükümetin IMF'yle yeni bir stand-by anlaşmasına gerek olmayabileceğine ilişkin düşüncesiyle ilgili soruyu yanıtladı. "Türkiye'yle programın sona ermesinden sonra ilişki hangi formatla yürütülecek? Şimdiki "standby' sona ermeden 7 ve 8'inci gözden geçirmenin birlikte yürütülmesini göz önüne alacak mısınız?" sorusu üzerine Hawley, henüz Türk yetkililerle program sonrasına ilişkin görüşmediklerini bildirdi.

David Hawley, "Bilindiği gibi IMF, üyelerine değişik yollardan yardımcı olmaktadır ve Türkiye için hangisi en iyi olacaksa o konuda Hükümetin bize rehberlik etmesine hazırız" dedi.

IMF yetkililerinin şu anda Türk ekonomi yönetimiyle, süren programın başarılı bir şekilde sonlandırılması için görüşmeler yaptıklarını belirten Hawley, "Standby anlaşması 10 Mayıs'ta sona ermeden önce iki gözden geçirmeyi daha sonuçlandırabileceğimiz düşüncesindeyiz. Ancak kalan gözden geçirmelerin birleştirilmesi daha olasılıklı" dedi.

YAPISAL REFORMLAR YENİDEN HAYATA GEÇİRİLMELİ

Türkiye'yle ilgili gözlemini anlatmak istediğini kaydeden David Hawley şöyle devam etti:

"Türkiye'nin son yıllardaki ekonomik performansı sağlıklı ekonomik politikalara yapısal reformlara, fakat aynı zamanda son dönemlere değin süren büyük ölçüde olumlu dış çevreye bağlı olarak, son derece güçlü olmuştu ve büyüme canlı bir şekilde gerçekleşmiş, net kamu borç oranı hızlı bir şekilde düşmüş, doğrudan yabancı sermaye hızlı yükselme kaydetmişti. Politika öncelikleri; mali disiplini yeniden tesis ederek son yıllardaki başarıyı pekiştirmek ve enflasyonu zaman içinde yüzde 4 hedefine indirmek için sağgörülü para politikasıyla devam etmektir. İkincisi en hızlı büyüyen yükselen piyasalarda görülen sağlıklı büyüme artışı oranları için yapısal reformları yeniden hayata geçirmektir."

(ANKA)