kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Hem aldattı hem eve almadı' dedi dava açtı

Neslihan KESKİN SABAH
Quicksilver'ın Türkiye ortaklarından Yusuf Önder Eren, boşanma davası açan eşine karşı dava açıp 10.5 milyon dolar tazminat istedi: Şortla simit almaya çıktım, eve sokmadı. Beni aldattı..
Spor giyim markası Quicksilver'ın Türkiye distiribütörü Polimar Giyim'in ortaklarından Yusuf Önder Eren, kendisini koltuğundan ettiğini öne sürdüğü ve 2 yıl önce boşanma davası açan eşi Sitera Leyla Eren'e, kendisini aldattığı iddiasıyla karşı boşanma davası açtı. Eren 10.5 milyon dolar da tazminat istedi. Eşi ile 1984'de evlenen Yusuf Önder Eren, 1991'de Quicksilver'ın Türkiye distiribütörlüğünü aldı. Yüzde 49 hissesini kendisi alan Eren, kalan hisseleri de eşi ile kayınbiraderi Bülent Ferdağ Acar, yengesi Esra Acar ve Suphi Bilgin arasında pay etti. Eren, Polimar'ın yönetim kurulu başkanı ve genel müdürlüğünü üstlenirken eşi ve diğer ortaklar yönetim kurulu üyesi görevini üstlendi. Şirket 3 yılda 7.5 milyon Euro sermayeye ulaştı ancak aile içinde de sorunlar baş gösterdi.

'ALDATTIĞI İÇİN BOŞANMAK İSTEDİ'
Sitera Leyla Eren, 24 Mayıs 2004'teki olağan genel kurulda eşini şirket yönetiminden uzaklaştırıp yerine kendi geçti. İddiaya göre Ağustos 2004'te de, 12 yaşındaki kızına simit almak için şort ve terlikle dışarı çıkan Yusuf Önder Eren, döndüğünde eve alınmadı. İstanbul Aile Mahkemesi'ne başvuran Yusuf Önder Eren, şu iddiaları gündeme getirdi: "Açtığı boşanma davası devam ederken, Tayfun Durgunoğlu isimli bir kişi ile eşimin ilişkiye girdiğini, 2007 yılı kasımında öğrendim. Böylece aleyhime açılan boşanma davasının nedenini de öğrenmiş oldum."

KIZININ VELAYETİNİ DE İSTEDİ
Kayıtlı malvarlığı bulunmadığını belirten Eren, dilekçesinde ayrıca, "Sadece çalıştığım şirketten aldığım maaş var. Yine de reşit olmayan kızım ve eşimin masraflarını karşılayıp kirada oturuyorum. Buna karşın aldığım ve eşimin oturduğu Alkent'te 750 bin dolarlık daire, Bodrum'daki 250 bin dolarlık yazlık, Zekeriyaköy'deki 600 bin dolarlık ev ile şirket hisseleri eşimin adına" dedi. Eren, 16 yaşındaki kızının velayetinin de kendisine verilmesini talep etti.