kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ladin'in ses kaydının fonunda kullanılan fotoğrafta, karikatürlerin İslam'a yönelik yeni bir Haçlı seferi olduğu ifadesi var...

Karikatür krizine karşı tehdit savurdu

El Kaide lideri Ladin, ses kaydında Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürleri yayımlayanları "Büyük bir ceza bekliyor" diyerek tehdit etti... Vatikan'ı ve diğer Avrupa ülkelerini cezalandıracaklarını söyledi..
Terör örgütü El Kaide lideri Usame bin Ladin, Irak Savaşı'nın beşinci yıldönümünde yeni bir ses bandı yayınladı. Ancak es Sahab sitesinde "Misillememiz duyduğunuz değil gördüğünüz olacak'' adlı 5 dakikalık kayıtta ne Irak ne de ABD vardı. Ladin, 5 ay önceki kaydında olduğu gibi yine Avrupa ülkelerini tehdit etti. Listesine Vatikan'ı da ekledi, Papa'yı hedef gösterdi. 29 Kasım'da kıta ülkelerini Afganistan'da ABD'ye yardım ettikleri için uyaran Ladin, dünkü ses kaydında Hz. Muhammed'e hakaret eden karikatürler yüzünden Avrupa'nın cezalandırılacağını söyledi.

'ÇOK BÜYÜK BİR CEZA!'
"Bu karikatürleri yayınlayanları çok büyük bir ceza bekliyor. Vereceğimiz karşılık, duyduğunuz değil gördüğünüz olacak ve eğer Allah'ın elçisini muzaffer edemezsek analarımız bizi evlatlıktan atsın'' diye konuştu. Ses kaydı sırasında yayınlanan görüntüde, tüfek tutan Usame bin Ladin'e ait eski bir fotoğraf ile Avrupa haritasının üzerine mızrak saplanmış haldeki grafiğin bir kolajı kullanıldı. Ladin, ilk olarak 2005'te, ardından da bir ay önce yeniden yayınlanan 12 karikatürün, Papa 16'ncı Benedict'in de içinde yer aldığı, İslam'a yönelik Haçlı seferinin bir parçası olduğunu savundu.