kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Arçelik, motoru ayırdı buzdolabını mutfak çekmecesine yaydı

Arçelik, inovatif düşüncesini buzdolabında uyguladı. Geliştirdiği teknolojiyle kompresörü ayrı bir ünite olarak buzdolabından çıkaran Arçelik, borular yardımıyla mutfak çekmecelerini birer buzdolabına dönüştürdü..
Dünyada araştırma-geliştirmeye en çok kaynak ayıran 1000 şirket arasında bulunan Arçelik, buzdolabındaki mevcut teknolojiyi inovasyonla (yenilikçilik) bir buzdolabı motoruyla (kompresör) birden fazla soğutma ünitesini mutfaklara getirecek. Divide & Cool: (DAC) Bölünebilir Soğutma adını verdiği teknoloji, kompresörü tıpkı kombi gibi ayrı bir ünite olarak koyarak borularla mutfaktaki istenilen bir ya birkaç çekmeceyi buzdolabına dönüştürüyor. Koç Holding Dayanıklı Tüketim Grubu Başkanı ve Arçelik Genel Müdürü Akagündüz Özdemir, "DAC diye adlandırdığımız bu ürün tek bir kompresörle çalışan birden fazla soğutucuya sahip olması açısından dünyada bir ilk olma özelliğine sahip" diye konuştu. Arçelik, yeni ürünü Divide & Cool: Bölünebilir Soğutma Teknolojisi'ni bir basın toplantısıyla tanıtarak piyasa sundu. Arçelik'in dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan, mutfaklarda çığır açacağına ve yeni bir dönemin başlangıcı olacağına inandıkları bir yeniliği sunduğunu belirten Özdemir, bu ürünümüzde, bir çekmece derin dondurucuya açılırken bir dolap kapağının ardında da bir soğutucuya ya da şarap dolabına ulaşılması mümkün. Arçelik DAC, dış üniteye bağlı, bölünebilir ve mutfağın çeşitli yerlerine konulabilir soğutucu kabinlerden oluşuyor.''

BİR DIŞ ÜNİTEYE 4 SOĞUTUCU
Üründe bir dış üniteye en fazla dört soğutucu kabin bağlanırken boy, tezgah seviyesi ve tezgah altı ölçülerinde olmak üzere toplam 7 farklı kabin seçeneğinin mevcut olduğunu anlatan Özdemir, ebat çeşitliliği ile mutfaklardaki sınırları kaldıran Arçelik DAC'nin, sessiz çalışması, enerji tasarrufu ve besinleri daha uzun süre saklamasıyla hem verimli hem de çevreci bir ürün olma özelliğine sahip olduğunu kaydetti. Ürünün, dünyanın "ilk ve tek'' titreşimsiz şarap soğutucusuna da sahip olduğunu belirten Özdemir, bu şarap soğutucusunun deyim yerindeyse tüketicisine özel bir şarap mahzeni sunduğunu söyledi. Özdemir, bugün gelişmiş ülkelerde beyaz eşya tüketiminin yüzde 50'sinin ankestre ürünlerin oluşturduğunu belirterek, yeni ürünleriyle öncelikli hedeflerinin Batı Avrupa olduğunu bildirdi. Almanya, İngiltere, İtalya ve Fransa başta olmak üzere bu ülkelerde büyük mutfak firmalarıyla münhasırlık sözleşmesi imzalayabileceklerini ifade eden Özdemir, bu konuda görüşmelerinin sürdüğünü kaydetti.
Haberin fotoğrafları