kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Cuma Sabah 
MEHMET TEZ

Rock yarışması finalinden notlar...

Jack Daniel's'ın dünya çapında düzenlediği Rock Competition isimli etkinliğin Türkiye ayağının finalleri geçen cumartesi yapıldı. Rind birinci oldu. Grup ABD, Nashville'de İngiliz indie sahnesinin iki mühim ve tanınmış ismi Hard-Fi ve Black Rebel Motorcycle Club ile çalacak. Haberi verelim ve gelelim gecenin notlarına:

* Şebnem Ferah, Tarkan Gözübüyük, stratejik pazarlama şirketi The Hive'ın müzik direktörü Olie Kornelsen, Live Nation (livenation.com) Başkan Yadımcısı Phil Bowdery, Joy Division ve New Order basçısı Peter Hook ve Rolling Stone Türkiye editörlerinden müzik yazarı Alper Bahçekapılı'dan oluşan uluslararası jüri ilk tanışma ve kaynaşmasını Manchester'da gerçekleştirmişti. Lakin Şebnem Ferah ve Pentagram basçısı/prodüktör Tarkan Gözübüyük'ün işleri yüzünden katılamaması nedeniyle kaynaşanlar daha ziyade Alper Bahçekapılı ve Peter Hook olmuştu. Bu kaynaşma final gecesinde de devam etti.

* Peter Hook grupları görünce hayal kırıklığını gizlemedi. "Bu bir rock yarışması değil mi, ne biçim grup bunlar," dedi. Ele geçirdiğimiz not kağıdına göre kimi gruplar için 'gitaristlerin ikisini de şutlasınlar', kimisi için 'davulcu berbat' çoğu için de 'işe yaramaz' yazdığı ortaya çıktı. En çok beğendiği grup, birinci olan Rind idi.

* Peter Hook sıfır verdiği gruplara Şebnem Ferah'ın tam not verdiğini, kuliste Ferah'ın kağıdını yan gözle süzerken fark etti. Hook, aceleyle notlarından bazılarını revize etti.

* İçki, sigara içmeyen Hook, gece boyu Red Bull-su ikilisine takıldı. Güneş gözlüklerini zifiri karanlıkta bile çıkarmayan Tarkan Gözübüyük'ü, gecenin en cool adamı ilan etti.

* Müzip müzik yazarı Alper Bahçekapılı, Hook'a minik bir oyun oynadı. "Sizi burada kimse tanımaz, ödül vermeye sahneye çıkınca bağlı olduğunuz ili ve ilçeyi muhakkak söyleyin," deyince Hook "Merhaba ben Manchester'dan Peter Hook," diyerek küçük bir grupta kahkaha patlamasına, salonun kalan kısmında ise şaşkınlığa yol açtı.

Geçen hafta sonunu Assos - Küçükkuyu sahilinde bir yol motelinde şezlongumda pinekleyerek geçirdim. Güneşten burnum yanarken, bir yandan da değerli müzik yazarı ve Jack Daniel's yarışması jüri üyesi Alper Bahçekapılı'ya bağlandım. Alper'in aktardıkları böyle. Şaka, mizah bir yana Jack Daniel's, bu yıl üçüncüsünü düzenlediği rock yarışmasıyla tanınmamış gruplara isim yapma şansı veriyor. Değerli bir girişimde bulunuyor. Bu şansı iyi kullanmak grupların elinde. Başarılar diliyor, bu yazıyı şezlongda yazmamda emeği geçen herkese teşekkürü borç biliyorum.