kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Dink komisyonu çalışmaları engellendi"

Yeni Haber
CHP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Hrant Dink Alt Komisyon Üyesi Çetin Soysal, alt komisyon çalışmalarının tamamlanmadan bitirilmesine tepkisini üyelikten ayrılarak gösterdi. CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de önemli bir iddiada bulundu ve "Meclis dışından müdahale edildi, birileri kulaklarını çekti" dedi.

TBMM İnsan Hakları Komisyonu'nun CHP'li üyeleri İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, İzmir Milletvekili Ahmet Ersin ve Sivas Milletvekili Malik Ecder Özdemir düzenledikleri ortak basın toplantısıyla, Hrant Dink cinayetini araştırmak için oluşturulan alt komisyonun çalışmalarını tamamlandırmadan bitirilmesine tepki gösterdiler.

Hrant Dink Alt Komisyon üyesi Soysal, söz konusu komisyonun 1 Ekim 2007'de kurulduğunu, kurulmasını takip eden 3 ay boyunca çalışmadığını kaydetti. Başından beri kurulan komisyonun göstermelik olduğunu öne süren Soysal, "Bu komisyon adına ve incelediği kanunun ağırlığına ve ciddiyetine uygun davranmamıştır. Tutanaklar milletvekillerinden saklanmaya çalışıldı. Önemli bir cinayeti araştırmak için kurulan komisyon çalışmalarını tamamlanmadan bitirdi" dedi.

Soysal, Hrant Dink Alt Komisyon Başkanı AKP'li Mehmet Ocaktan'ı çalışmalara engel olmak ve tutanakları milletvekillerinden saklamakla suçladı.

Soysal, tepkisini alt komisyon üyeliğinden çekilerek gösterdi.

BİRİLERİ KULAKLARINI ÇEKTİ

TBMM İnsan Hakları Komisyonu Üyesi ve CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin de, önemli bir iddiada bulundu. Ersin, "Birileri bu çalışmanın bitmesi için 'dur' dedi, kulakları çekildi. Meclis dışından komisyon çalışmaları engellendi diye düşünüyoruz" dedi.

(ANKA)