kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üniversitede arbede: 15 gözaltı

Yeni Haber
Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ)'nde Yurtsever Cephe'li öğrenciler, Irak işgalinin yıl dönümüyle ilgili izinsiz açıklamak yapmak isteyince özel güvenlik ve jandarma müdahale etti.

* FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ...

Müdahaleye karşılık veren öğrencilerle jandarma ve özel güvenlik görevlileri arasında arbede yaşandı. Kaçan öğrencilerle görevliler arasında kovalamaca yaşandı. Yaklaşık 15 öğrenci gözaltına alındı.

AİBÜ'nün Gölköy Kampüsü'nde, Yurtsever Cephe'nin bayrağı ile çeşitli pankartlar taşıyan öğrenciler, Irak işgalinin yıldönümüyle ilgili basın açıklaması yapmak istedi. Üniversite Genel Sekreteri Turabi Şahin, rektörlükten izin alınmadığı için açıklamaya izin verilmeyeceğini söyledi.
Şahin'in, "Şu anda yaptığınız şey bütün bir üniversiteyi ilgilendiriyor. Önce izin almanız gerekiyor, ondan sonra açıklama yapabilirsiniz. İzinsiz açıklama yapmaya devam ederseniz müdahale ettiririm." demesine rağmen öğrenciler, "Gösteri değil, Irak'ta bir milyon insan ölmüş." diyerek karşılık verdi.

Şahin'in uyarılarına rağmen Yurtsever Cephe'li öğrenciler, "Irak halkı yalnız değildir." diyerek slogan atmaya başladı. Eline megafonu alan bir öğrenci, "Açıklama yapmamıza izin vermiyorlar. Genel sekreterin neye hizmet ettiğini açıkca görmüş oldunuz." diye konuşması üzerine özel güvenlik ve jandarma öğrencilere müdahale etti. Bazı öğrencilerin pankartların sopalarıyla görevlilere vurduğu gözlendi.
Arbedenin yaşandığı müdahalede kaçan öğrencilerle görevliler arasında kovalamaca yaşandı. Bir öğrenci de istinat duvarından atladıktan sonra acı içerisinde kıvrandı. Kaçan öğrencilerden yaklaşık 15'i gözaltına alınarak jandarma aracına bindirilerek karakola götürüldü. Öğrencilerin ellerindeki bayraklar ile pankartlar da toplandı. Yaklaşık 50 öğrenciden 15'i gözaltına alınırken, diğerleri kaçarak üniversitede izini kaybettirdi.