kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK'de iki istifa

Yeni Haber
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Üyesi Prof. Dr. Fikret Şenses ve YÖK Genel Kurulu üyesi Prof. Dr. Mustafa İlhan YÖK Yürütme Kurulu üyeliğinden istifalarını açıkladılar.

Toplantının öğleden sonraki oturumu öncesinde, Yükseköğretim Kurulu Üyesi Fikret Şenses, YÖK Yürütme Kurulu üyeliğinden istifasını açıkladı. Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, YÖK Genel Kurul'un da verilen arada gazeteciler ile ayak üstü sohbet etti.

Özcan, toplantının sabahki oturumunda İzmir'de kurulması planlanan bir üniversite ile İstanbul'da açılacak yüksekokul ile ilgili sunumların yapıldığını; bunun yanı sıra rutin gündem maddeleri üzerinde çalışma yapıldığını aktardı.

Özcan, Yürütme Kurulu'ndan ayrılacağını açıklayan Prof. Dr. Fikret Şenses ve Prof. Dr. Mustafa İlhan'ın istifalarını henüz sunmadığını belirterek, "Bize öyle bir şey gelmedi Gayet mutlular" diye konuştu. Özcan'ın bu açıklamasının hemen ardından Prof. Dr. Fikret Şenses yazılı bir açıklama yaparak, Yürütme Kurulu'ndan istifa etti.

YÖK Genel Kurul'u nun sabahki oturumunda İzmir Sipahi Eğitim Sağlık ve Spor Vakfı'nın üniversite, İstanbul Merkezli Türkiye Lojistik Araştırma ve Eğitim Vakfı'nın ise yüksekokul kurma sunumları yapıldı.

CİHAN