kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Ayak bağı olan gericiler"

Yeni Haber
Adalet Mensupları Dayanışma Vakfı tarafından düzenlenen "Cumhuriyetin Temel Değerleri Işığında Sosyal Hukuk Devleti" panelinde konuşan Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu, "Ya Millet Egemenliğini ya da teokrasi seçeceğiz. Çünkü ikisinin uzlaşması mümkün değil. Ya laik devlet olacak ya da din devleti" dedi.

Prof. Dr Feyzioğlu, laik düzende devlet eliyle dini eğitim yapılamayacağını belirterek, şunları söyledi:

"Yasak olan din kültürü eğitimi vermek değildir. Yasak olan dini eğitimdir. Türk milletinin ayak bağı İslam dini değildir. Ayak bağı olan gericiler ve gericiliktir.

"PIRASANIN YENMESİNİN CAİZ OLMASI KONUSUNDA BİLE FETVA ALINDI"

Dine aykırı diye uzun yıllar düğünlerde çalgı çalınmadı. Pırasanın yenmesinin dinen caiz olup olmadığını tartışıp fetva aldık. Matbaayı bile 200 yıl geçtikten sonra aldık. Bütün bunlar gelişmemizi engelledi. Bunları İslam dini yapmadı gericiler yaptı.

"YA MİLLETİN EGEMENLİĞİNİ YA TEOKRASİYİ SEÇECEĞİZ"

Teokratik bir devlette hem hukuk alanında hem de sosyal hayatta geçerli olan akıl değil nakletmek oldu. Ya milletin egemenliğini seçeceğiz ya da teokrasiyi seçeceğiz. Çünkü ikisinin uzlaşması mümkün değil. Ya laik devlet düzeni olacak ya din devleti."

(ANKA)