kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idamı ekrana gelmeyecek. Üç genç darağacına doğru yürürken bölüm finali olacak.

Deniz Gezmiş'in idam sahnesi ile geçmişe döndüler

Mustafa KIZIL/Bülent İPEK/Öner ÖNGÜN
'Hatırla Sevgili' dizisinde tarih yeniden canlandı. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın idama gittikleri sahnelerin bir gece süren çekimi, dizi ekibine duygusal anlar yaşattı ..
İLİŞKİLİ HABERLER
Deniz Gezmiş'in idam sahnesi ile geçmişe döndüler
atv'nin uzun soluklu dönem dizisi 'Hatırla Sevgili'nin merakla beklenen idam sahnesi, önceki gün çekildi. Saat 18.00'de başlayan çekimler, sabaha kadar sürdü. Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın darağacına yürüdükleri sahneler için plato olarak Beykoz'daki eski bir ayakkabı fabrikası seçildi. İdam sahnesinin hazırlığında; dizinin teknik ekibinin yanı sıra proje tasarımcısı Tomris Giritlioğlu, senaristi Nilgün Öneş ve danışmanı Mustafa Yalçıner de hazır bulundu.

Koçak: Onur duydum
'Hatırla Sevgili'de Deniz Gezmiş'i canlandıran ve fiziki olarak ona benzerliğiyle dikkat çeken Barış Koçak, "Böyle bir karakteri canlandırdığım için onur duydum. İnançları için mücadele etmiş üç gencin sonunun böyle olması çok kötü. Canları pahasına mücade etmiş bir delikanllı günümüzde bulabilir miyiz bilmiyorum" dedi. Koçak en büyük isteğinin, Deniz Gezmiş'i anlatan bir sinema filminde oynamak olduğunu da söyledi. Dizide Deniz Gezmiş'le birlikte idam edilen Yusuf Aslan'ı canlandıran Murat Zubi, "Rol gereği olmasına rağmen tüylerim diken diken oldu" diyerek şunları söyledi: "20'li yaşlarda bile bile ölüme gitmek herkesin harcı değildir. Şu an kendimi onların yerine koymaya çalışıyorum. Aslında onların suçu yoktu..."

Çok zor bir roldü
Hüseyin İnan'ı canlandıran Oğuz Turgutgenç de rolüyle ilgili şunları söyledi: "Böyle bir karakteri canlandırdığım için çok mutluyum. Ama onlar öldürüldükleri için büyük bir üzüntü yaşıyorum. Empati kurmaya çalışıyorum şu anda... Heyecan verici ama çok da trajik bir durum. Bu sahne benim için çok zor oldu" dedi. 'Hatırla Sevgili'nin senaristi Nilgün Öneş ise, bu sahneyi yazarken çok etkilendiğini belirterek şunları söyledi: "Finalde Deniz'i idam sehpasında görmeyeceğiz. Bence onu öyle görmemek daha etkileyici oldu. O sahneye şahitlik etmek, Deniz'in vedasını görmek hepimiz adına üzücüydü."