kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nurgül Yeşilçay - Cem Özer

'Adem'in Trenleri'ne üç dalda ödül şansı

İlker GEZİCİ
28 Nisan'da sahipleriyle buluşacak olan '13. Sadri Alışık Ödülleri' için sinema dalında en çok adaylık 'Adem'in Trenleri' filmine verildi. Barış Pirhasan'ın yönettiği film üç kategoride yarışacak..
Bu yıl 13'üncüsü düzenlenecek olan 'Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nin adayları açıklandı. Önceki gün Beyoğlu Sadri Alışık Kültür Merkezi'nde düzenlenen törende; sinema adaylarını 'Sinema Jürisi Başkanı' Atilla Dorsay, tiyatro adaylarını ise 'Tiyatro Jürisi Başkanı' Üstün Akmen açıkladı.

Dört kategori var
Sinema dalındaki adaylıklara, Barış Pirhasan'ın yönettiği 'Adem'in Trenleri' filmi damgasını vurdu. Başrollerini Cem Özer ve Nurgül Yeşilçay'ın paylaştığı film; dört kategorinin üçünde kendine yer buldu. Nurgül Yeşilçay'ın 'En İyi Kadın Oyuncu', Cem Özer'in 'En İyi Erkek Oyuncu' adayı olarak gösterildiği filmde 'En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu' adaylığında ise Derya Alabora yer aldı.

Tören 28 Nisan'da
Cem Özer, 'En İyi Erkek Oyuncu' kategorisinde; 'Kabadayı' filmindeki Kenan İmirzalioğlu ve 'Mavi Gözlü Dev' filmindeki Yetkin Dikinciler yarışacak. Nurgül Yeşilçay'ın rakipleri ise, Ülkü Duru (İyi Seneler Londra) ile Özgü Namal (Mutluluk) olacak. Toplam 18 kategoride ödül verilecek tören, 28 Nisan'da MKM Attila İlhan Salonu'nda yapılacak.
Haberin fotoğrafları