kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tüm İspanya'da hemen hemen tükenmiş durumda olan Lonely Planet özel İstanbul sayısı, Türkiye'nin de milyonlarca dolarlık tanıtımını yapmış oluyor.

İspanyollar 117 sayfada İstanbul'u tanıyor!

Sadece Türkiye'nin değil, tüm dünyanın en güzel şehirlerinden biri olarak kabul edilen İstanbul, ünlü İspanyol dergisi Lonely Planet'in mart sayısının dosya konusu oldu. 164 sayfalık derginin 117 sayfası İstanbul'a ayrılmış. Dergide İstanbul'dan; "Doğu'ya benziyor ama öte yandan Avrupa... Binbir Gece masallarının başkenti diyebiliriz ama öte yandan Arap değil. Asya'nın steplerinden gelen göçmen Türkler'in kurduğu bir şehir" diye bahsediliyor.

Rehber niteliğinde dergi
Ayrıca İstanbul'un; Roma, Bizans ve Osmanlı etkilerinin bir arada hissedildiği, Müslüman, Hıristiyan, Musevi gibi farklı dinlerden insanların bir arada yaşadığı bir hoşgörü şehri olduğunun da altı çiziliyor. Bir İstanbul rehberi niteliğinde olan dergide; şehrin eğlence mekanlarından restoranlarına, tarihinden yerel lezzetlerine, pazarlarından sanatçılarına kadar hemen her şeyle ilgili bilgiye yer verilmiş. Dergiyle birlikte verilen Fatih Akın'ın 'İstanbul Hatırası' filmi ise İspanyollar'ın hem okudukları şehri daha iyi tanımalarını hem de müziklerini dinlemelerini sağlıyor.
Haberin fotoğrafları