kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
AYŞE TÜTER

İrmik helvası

Bir tencereye irmiği koyup, çok kısık ateşte 40 dakika yağsız olarak kavurun. 40 dakika sonra şekeri, soğuk suyu ve sütü, gülsuyunu, yağı ilave edip, karıştırın. Şeker eriyip helva kaynamaya başlayınca kapağını kapatıp, çok kısık ateşte 20 dakika pişirin. Bir tavada fıstıkları bir çorba kaşığı sıvıyağla pembeleşinceye kadar kavurun. Helvaya fıstıkları da ilave edip harmanlayın. Helvayı ateşten indirip bir tepsiye dökün. Karıştıra karıştıra soğutun. Tarçın ve şeker serperek servis yapın.

Malzemeler 8 Kişilik
* 2 su bardağı irmik
* 2 su bardağı şeker
* 1 su bardağı su
* 1 su bardağı süt
* 125 gram tereyağı
* 1 kahve fincanı dolma fıstığı
* 1 kahve fincanı gülsuyu (isteğe bağlı)
* Tarçın
* sıvıyağ