kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İsmail Ünal

Beşiktaş'ın Balık Pazarı yenileniyor!

EBRU ERDOĞAN
İstanbul'un en gözde semtlerinden Levent'in konuttan çok işyeri alanına dönüşmesi Beşiktaş Belediye'sini harekete geçirdi Belediye Başkanı Ünal, konutları işyeri olarak kullanmak isteyene ruhsat vermediklerini, elektrik ve sularını kestireceklerini söyledi..
Beşiktaş, İstanbul'un en değerli ilçelerinden biri. Zira, gündüz nüfusu 2 milyon olan ilçe, kentin iş merkezi olmasının yanında Levent, Etiler, Bebek, Ortaköy gibi mahalleleri, alıveriş merkezlerini ve değerli arsaları da sınırları içine alıyor. Beşiktaş bu kadar değerli olunca, şirketler de ofislerini buraya taşımak için birbiriyle yarışıyor. Sonuçta ise ortaya, konutların 'evrilip' ofis haline getirildiği bir bölge çıkıyor. Beşiktaş Belediyesi'nin savaştığı en önemli konulardan birisi de bu. Belediye Başkanı İsmail Ünal'ın da belirttiği gibi, özellikle müstakil villaların bulunduğu Levent'te yerleşim yerlerinin birer birer işyeri haline gelmesi, orada oturanlar kadar belediyeyi de rahatsız ediyor. Buranın konut alanı olarak kalması için mücadele ettiklerini dile getiren Ünal, bu mücadeleyi sürdüreceklerini ifade ediyor. Ünal, son dönemde Akaretler'deki Sıraevler projesi ve meydanda yeni yapılan yeşil park alanlarıyla dikkat çeken Beşiktaş'taki faaliyetleri ve ilçeyle ilgili planlarını anlattı.

'FİYATLAR ÜST SEVİYEDE'

* Beşiktaş merkez ve merkeze yakın mahallelerde oldukça eski binalar var. Bunlarla ilgili çalışmalar yapılıyor mu?
Beşiktaş gündüz ve gece yoğunluğu farklılaşan bir kent. Gündüz nüfusu 2 milyon, gece ise 250 bin. Eski yapıların bulunduğu bir ilçe olduğu doğru. Tabii burada söylemem gereken bir ayrıntı var. O da, ilçenin ön görünüm, yani kıyıdan görünüm alanlarının imarının Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu. Levent, Etiler, Ulus, Akatlar ve Konaklar mahallelerinin bulunduğu geri görünüm alanlarında ise bizim uygulamalarımız var. Beşiktaş Ortaköy, Balmumcu, Dikilitaş bölgelerinin 8-10 yıldır bir planı yoktu; 6 ay önce yapıldı. Bir de yapılması gereken Beşiktaş, Köyiçi, Çarşı ile yine Ortaköy'de bulunan sit planları var. Bu bölge şu anda plansız. Yani mevcut yapılaşma plansız. Akatlar'da Akmerkez'den Mustafa Kemal Kültür Merkezi'ne kadarki aks üzerinde ve yan yollarda düzenlemeler yaptık. Aydınlatmasına kadar tüm sistem aşağı indi. Şimdi, Ortaköy'de de bunu yapıyoruz.

* Bu çalışmalar, ilçenin değerini nasıl etkiliyor?
Bunların hepsinin tabii ki bina değerlerine katkısı oldu. 18.12 kilometrekarelik alandaki Beşiktaş'ın 23 mahallesinde de emlak fiyatları gayet üst noktada. Çünkü 8 tane üniversite var, Harp Akademileri var. Mahallelerde yapılan düzenlemeleri de sayarsak, bunların ilçeye önemli katkıları olduğunu görüyoruz. Konut alacaklara danışmanlık hizmeti

* Beşiktaş'ta bu kadar çok işyerinin olması önümüzdeki dönemde belediyeyi nasıl etkileyecek?
Bu durumun olumlu ve olumsuz yönleri var. Biz, konut alanları olarak planlanan yerlerin konut, işyeri olarak planlananlarınsa işyeri olarak kalmasını istiyoruz. Bunun tersi, özellikle Levent'te yaşanıyor ve mücadelemiz devam ediyor. Konutu işyeri olarak kullananlara kesinlikle ruhsat vermiyoruz. Yine ruhsatları bizim tarafımızdan verilmeyen okul, hastane ve turistik tesislerle ilgili ruhsatların verilmemesi noktasında ilgili bakanlıklara, bunların suyunu, elektriğini kesme noktasında da ilgili kurumlara yazı yazıyoruz. Bölgenin sit alanına alınması konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bölgede artık konuttan çok işyeri var ve Levent'i kaybetmek istemiyoruz. Bu kapsamda, Levent'ten, Beşiktaş'tan, Etiler'den konut kiralamak ya da satın almak isteyenlere danışmanlık hizmeti veriyoruz.
Haberin fotoğrafları