kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

PKK'da iç çatışma

Yeni Haber
Terör örgütü PKK'nın Avrupa sorumlusu ''Çukurcalı Behzad'' kod adlı Nedim Seven'in İtalya'da yakalanmasıyla ilgili sır perdesi aralanıyor. Suriyeli Fehman Hüseyin'in adamı olan Seven'in, Murat Karayılan yandaşları tarafından İtalyan güvenlik birimlerine ihbar edildiği bildirildi.

İnterpol tarafından kırmızı bültenle aranan ve Roma Fiumicino Havaalanı'nda geçen hafta İtalyan güvenlik güçlerince yakalanan örgütün Avrupa sorumlusu Nedim Seven'in üzerinden ''Seyfi Ateş'' adına düzenlenmiş sahte pasaport çıktı. Ermenistan'a kaçmak isterken ele geçirilen Nedim Seven'le birlikte gözaltına alınan ve terör örgütünün İtalya sorumlusu olduğu bildirilen Mehmet Yüksel ise ''Danimarka vatandaşı olduğunu'' söyleyerek üzerinde taşıdığı Danimarka pasaportunu ibraz etmesi üzerine serbest kaldı.

Terör örgütü PKK'nın uzantısı bir derneğin de sorumlusu olduğu kaydedilen Mehmet Yüksel'in Danimarka vatandaşı olması nedeniyle İtalya'da süresiz oturma izni bulunduğu belirlendi. Terörist Nedim Seven'in ''sahte pasaport'', ''sınır ihlali'' ve ''terör örgütü üyesi'' olmaktan mahkeme önüne çıkacağı vurgulanırken,
Türkiye'nin iade talebi konusunda hazırlıklarını sürdürdüğü belirtildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nün Adalet Bakanlığı'na Seven'le ilgili bilgileri ilettiği, bakanlığın kısa bir süre içerisinde iade talebinde bulunacağı öğrenildi. Nedim Seven'in terör örgütünün ''askeri kanat sorumlusu'' olan ve Murat Karayılan'la liderlik kavgasına girişen Fehman Hüseyin'in adamı olduğu bildirildi. Seven'in bir süre önce Karayılan'ın adamı Canan Kurtyılmaz'ın yerine Avrupa sorumluluğuna getirildiğini belirten terör uzmanları, Kandil dağında, ''zehirlenme'' ve ''infaz'' eylemleriyle devam eden Fehman Hüseyin-Murat Karayılan çekişmesinin Avrupa'ya da sıçradığını kaydettiler. Örgütte, ''Türkiyeli-Suriyeli'' çatışmasının giderek yoğunlaştığını vurgulayan uzmanlar, Seven'in Karayılan'ın adamları tarafından İtalyan güvenlik birimlerine ihbar edildiğini belirttiler.

Seven'den boşalan Avrupa sorumluluğuna kimin getirileceği konusunda Kandil Dağı'nda şiddetli tartışmalar yaşandığı da güvenlik birimlerinin tespitleri arasında yer alıyor.

AA