kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

YÖK kadroları masaya yatırıyor

Yeni Haber
YÖK Genel Kurulu yarın, kadro atamalarının durdurulması konusunu masaya yatıracak.

Son Genel Kurul'da seçilen Yürütme Kurulu'ndan istifa edeceğini açıklayan Prof. Dr. Fikret Şenses'in ve Prof. Dr. Mustafa İlhan'ın istifasının da Genel Kurul'da gündeme gelmesi bekleniyor.

Yarın toplanacak olan YÖK Genel Kurulu'nda YÖK tarafından durdurulan kadro izinlerinin iptali masaya yatırılacak. Kurulda, iptal edilen Öğretim Üyeliğine Yükseltme ve Atama Yönetmeliği ile ilgili karara varılacak. YÖK tarafından kadro izinlerini iptali konusu Üniversitelerarası Kurul'da (ÜAK) gündeme getirilmiş ve büyük problem yarattığı vurgulanmıştı. Geçen hafta toplanan genel kurulda da konunun yarınki genel kurul toplantısında tartışılacağı bildirilmişti.

YÜRÜTME KURULU'NDAN İSTİFALAR GÜNDEME GELECEK

Geçen hafta yapılan Genel Kurul'da oluşturulan YÖK Yürütme Kurulu ile ilgili de istifaların yarın yapılacak toplantıda gündeme gelmesi bekleniyor. Yürütme Kurulu'na, Cumhurbaşkanlığı kontenjanından Prof. Dr. Berrak Kurtuluş ve Prof. Dr. Durmuş Günay, Bakanlar Kurulu kontenjanından Prof. Dr. Halis Ayhan ve Prof. Dr. Yekta Saraç seçilmişti. ÜAK kontenjanından aday çıkmadığı için gizli oy ile Prof. Dr. Fikret Şenses ve Prof. Dr. Mustafa İlhan Yürütme Kurulu üyesi olarak belirlenmesine karşın bu iki isim kuruldan istifa edeceklerini açıklamışlardı. YÖK'den edinilen bilgiye göre YÖK'e hala istifa mektupları ulaşmazken, konunu Genel Kurulu gündemine gelmesi bekleniyor.

Geçen hafta yapılan Genel Kurul'da, ÖSS'de "sınava başı açık girmek zorunludur" ibaresinin kaldırılmasıyla ilgili görüşmelerin de Anayasa Mahkemesi'nin konu ile ilgili vereceği karar sonrasında yapılması karar bağlanmıştı.

(ANKA)