kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Sırplara karşı NATO devrede

Kosova'nın kuzeyindeki Mitroviça kasabasında 'ayaklanan' Sırpların eyleminde BM polisi bölgeden çekildi. NATO bölgeye birlik yolladı..
Bağımsızlık ilanından sonra Kosova'da yaşayan Sırpların başlattığı eylemler en sert günlerini yaşıyor. Cuma günü BM barış gücü askerlerine saldırıp bir mahkeme binasını ele geçiren Sırplar otomatik silahlarla ateş açınca BM barış gücü çekildi. NATO, kente kendi bünyesindeki birlikleri gönderdi ve kettte denetimi sağladı. Fransız, İspanyol ve Belçika askerlerinden oluşan NATO bünyesindeki askerler (KFOR) Mitroviça'da 120 bin Sırp azınlık ile Arnavutları ayıran İber Köprüsü'nde mevzilendi.

JAPONYA DA TANIDI
Mitroviça'yı cuma günü savaş alanına çeviren Sırplar, 3 BM aracına saldırmış, polislere ateş açmıştı. Olaylarda 70 kadar Sırp ile uluslararası askeri güçte görev yapan 60 asker yaralandı. Yaralı Ukraynalı bir polisin ise dün öldüğü açıklandı. AB dönem başkanı Slovenya, şiddet olaylarını sert biçimde kınadı. Rusya ise Müslüman ülkelerden "17 Şubat'ta tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Kosova'yı tanımamasını" istedi. Ancak dün Japonya ile birlikte Kosova'nın bağımsızlığını tanıyan ülkelerin sayısı 25'e ulaştı.