kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haraç toplayan terörist yakalandı!

Yeni Haber
Van'ın Başkale ilçesinde düzenlenen operasyonda, terör örgütü PKK adına para toplamak amacıyla köye inen 1 terörist yakalandı.Alınan bilgiye göre, istihbarat çalışmaları değerlendiren Jandarma Komutanlığı ekipleri, terör örgütü üyesi 1 kişinin, para toplamak amacıyla sınır köylerine geldiği bilgisine ulaştı.

Konuyla ilgili çalışma başlatan ekipler, sivil araçlarla gittikleri Güvendik köyünde, M.E'nin evine operasyon düzenledi. Evde yapılan aramada, terör örgütü üyesi olduğu tespit edilen İran asıllı S.E. ile yasa dışı yollardan yurda giriş yapan 4 İranlı yakalandı.Köye giriş yapmadan önce silah ve mühimmatını kayalık bir arazide sakladığını belirten terör örgütü üyesi S.E'nin ifadesi doğrultusunda Jandarma Komutanlığı ekipleri, söz konusu bölgede de arama yaptı.

Aramada, kayalıkların arasına gizlenmiş 2 kalaşnikof marka silah, 6 şarjör ve bu silahlara ait mermi bulundu.Olayla ilgili S.E. ile ev sahibi M.E. ve 4 kaçak gözaltına alındı. Sorgularının ardından adliyeye sevk edilen 6 kişiden 4 İranlı kaçak, sınır dışı edilmek üzere ilgili birimlere teslim edildi.
S.E. ile ev sahibi M.E. ise Cumhuriyet Savcılığındaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklandı.''Meço'' kod adlı terör örgütü üyesi S.E'nin 2001 yılında örgüte katıldığını söylediği, 2003 yılına kadar Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü kamplarında eğitim aldığını daha sonra İran asıllı olduğu için İran sınırında faaliyet göstermeye başladığını anlattığı öğrenildi. S.E, örgüt adına para topladığını da kaydetti.

AA