kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Godiva, Yıldız Holding bünyesine katıldı

Yeni Haber
Belçikalı çikolata markası Godiva'nın Yıldız Holding bünyesine katıldığı bildirildi...
Ülker'den yapılan yazılı açıklamada, Ülker'i de bünyesinde bulunduran Yıldız Holdingin, Aralık 2007'de Godiva'yı bünyesine katmak için Amerikalı Campbell Soup Co. ile yaptığı anlaşmanın yasal işlemlerin tamamlanmasıyla sonuçlandığı belirtildi.

Açıklamada, Yıldız Holding ve iştiraklerinin, Godiva için Campbell Soup Co.'ya yaptıkları 850 milyon dolar ödemenin bir kısmını öz sermaye ile bir kısmını da krediyle gerçekleştirdiği, Yıldız Holding ve iştiraklerinin, Citibank ve ABN Amro eşliderliğinde ve 16 banka tarafından yüklenilen, 5 yıl vadeli sendikasyon kredisiyle finansmanın önemli bir bölümünü sağladığı bildirildi.

850 milyon dolar değerindeki anlaşmanın tamamlanması için Godiva'nın faaliyet gösterdiği ülkelerdeki kuruluşlardan gerekli izinlerin alınması için çalışmaların bir süredir devam ettiği kaydedilen açıklamada, Yıldız Holdingin, 2007 yılı sonu itibarıyla yaklaşık 500 milyon dolar cirosu olan Godiva'yı da bünyesine katarak, dünya çikolata sektöründe önemli bir gelişmeye imza attığı ifade edildi.

Yıldız Holding'in, Godiva'yı Jim Goldman'ın başkanlığında bağımsız bir şirket olarak konumlandırdığı belirtilen açıklamada, Goldman'ın Godiva'nın global operasyonlarını yöneteceği bildirildi.