kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye'de güç savaşı var" sözleri Meclis gündeminde

Yeni Haber
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in, AKP'nin kapatılması davasıyla ilgili olarak "Türkiye'de bir güç savaşı var ve bu güç savaşı küreselleşmeyi anlayanlarla anlamayanlar arasında yaşanıyor" sözleri Meclis gündemine taşındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Şimşek'in basına yansıyan sözlerine ilişkin Meclis Başkanlığına yazılı soru önergesi verdi. Özyürek, Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Mehmet Şimşek'in yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Şimşek'in, Newyork'da DEİK/TAİK tarafından düzenlenen "2008 sonrası Türkiye" başlıklı konferansta AKP'ye açılan kapatma davası nedeniyle yaptığı "Türkiye'de bir güç savaşı var ve bu güç savaşı küreselleşmeyi anlayanlarla anlamayanlar arasında yaşanıyor. Dar kapsamda konuşursak bu güç savaşının küreselcilerle milliyetçiler arasında yaşandığını söyleyebiliriz" sözlerini anımsattı.

Özyürek, Bakan Şimşek'e şu soruları yöneltti:

"Türkiye'de bir savaş olduğunun Hazineden sorumlu bir Bakan tarafından ifade edilmesi yabancı yatırımcılarının ülkemize kuşku ile bakmaları sonucunu doğurmaz mı? Bu açıklamanızın Türkiye'deki ekonomik bunalımı olumsuz etkileyeceğini kabul ediyor musunuz?

Bu açıklamanız AKP'yi küreselci, anti-milliyetçi bir parti olduğunu kabul ettiğiniz anlamına geliyor mu?

Size göre savaş halinde olan küreselci cephede hangi güçler yer alıyor? Milliyetçi cephede hangi güçler yer alıyor?"

(ANKA)