kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Yunanistan'da genel grev yaşamı felç etti

Yeni Haber
Yunanistan'da tüm kamu ve özel sektör çalışanlarının, hükümetin, çeşitli meslek kuruluşlarının oluşturduğu 155 emeklilik fonunu, yeni bir yasal düzenlemeyle 5 fonun çatısı altında toplamayı hedefleyen sosyal güvenlik reformu girişimini protesto etmek amacıyla başlattığı 24 saatlik genel grev ülkede yaşamı felç etti.

* YUNANİSTAN'DA HAYAT FELÇ ! FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE) ile Yunanistan Kamu Çalışanları Konfederasyonu'nun (ADEDY) çağrısıyla yapılan greve, şehir içi ve şehirlerarası otobüs, tren, metro, troleybüs, tramvay şoförlerinin katılması nedeniyle özellikle büyük kentlerde ulaşım zaman zaman durma noktasına geldi.

Sivil hava yolu taşımacılığı çalışanlarının da greve katılmalarıyla iç ve dış hat uçuşlarında her istikamete tek sefer yapılırken, liman çalışanlarının da işbaşı yapmamaları ana kara ile adalar arasındaki bağlantının kopmasına neden oldu.

Kamu bankaları, belediyeler, vergi daireleri, temizlik işçileri, elektrik ve su işleri daireleri ile PTT çalışanlarının greve katılmaları hizmetlerde aksaklıklar yaratırken, avukatların bugün cüppelerini giymemeleri mahkemelerde duruşmalar ertelenmesine, orta ve yüksek öğretim görevlileri ile öğretmenlerin greve katılımı ise okulların kapalı kalmasına yol açtı.

Devlet hastanelerinde çalışan doktorlar ile sağlık ekiplerinin greve katılımı sonucu bu sağlık kurumlarında yalnızca acil servis birimleri hizmet verirken, eczaneler de bugün kepenklerini açmadılar. Yunanistan'da basın yayın organları çalışanlarının da katıldığı grev nedeniyle basın toplantıları ve benzeri etkinlikler iptal edilirken, kamu ve özel televizyon kanalları, radyo istasyonları ve haber ajansları haber yayınlarını durdurdu.

Yazılı basın çalışanlarının bugün işbaşı yapmamaları nedeniyle ülke genelinde hiçbir gazetenin basılmayacağı ve bayilerin raflarının yarın boş kalacağı açıklandı.Basın yayın çalışanları geçen 27 Kasım, 19 Aralık ve 12 Şubatta da aynı gerekçeyle yapılan 24 saatlik grevlere katılmışlardı. Bu arada çalışanların yoğun tepkisine yol açan sosyal güvenlik reformu yasa tasarısının yarın Yunanistan Parlamentosu genel kurulunda oya sunulması bekleniyor.