kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Futbol ve petrole 'simsar' gölgesi

Kadir ERCAN ANKARA
Bölünmez'in, akaryakıt cezalarını düşürmek için rüşvet verdiği, eski PFDK Başkan Vekili Özcan'ın hakem tayini için aracı olduğu iddia ediliyor..
Ankara Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin "Simsar operasyonu"nda gözaltına aldığı eski milletvekili Süleyman Bölünmez'in, dağıtım istasyonlarına kesilen kaçak akaryakıt cezalarını düşürmek için bazı EPDK bürokratlarına rüşvet verdiği iddiası araştırılıyor. Aralarında, Bölünmez ve eski MHP Konya milletvekili Servet Turgut ile eski müsteşar yardımcıları, daire başkanları, DSİ'den iki mühendis ve şirket temsilcilerinin bulunduğu 23 kişinin gözaltına alındığı operasyonda bazı eski milletvekillerinin de ifadesine başvurulabileceği kaydedildi. Gözaltına alınan zanlıların, kaçak sokulan binlerce telefonu kayıt altına aldırdıkları, DSİ'nin hidroelektrik santral ihalelerine fesat karıştırdıkları da iddia ediliyor. Operasyon futbola da gölge düşürdü. Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkan Vekili Recep Özcan'ın ile Recep Ali O.'nun bazı takımlarla futbolculara verilen cezalarda usulsüzlük iddialarıyla ilgili gözaltına alındığı belirtiliyor. Kulüp yöneticilerinin Recep Özcan'dan kritik maçlara hakem tayini, takım ve futbolcu cezalarında indirim talebinde bulundukları iddia ediliyor.

4 BÜYÜKLER DAHİL
Özcan'ın teknik takip sırasında Süper Lig'deki "aralarında dört büyüklerin de yer aldığı bazı futbol kulüplerinin yöneticileriyle" hakem tayini, ceza iptali ve ceza indirimi konusunda yaptığı pazarlıkların kaydedildiği iddia ediliyor. R.Ö.'nün DSİ, EPDK, Gümrük Müsteşarlığı ve Telekom'da yasadışı iş takibi, ihale ve rüşvet alıp-verme olaylarını "organize ettiği'' öne sürülüyor. Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün 10 ay önce başlattığı ve Cumhuriyet Savcısı Mehmet Tamöz'ün yürüttüğü soruşturma çerçevesinde, zanlıların adliyelerdeki işlerini hallettiği iddiasıyla, farklı illerden üç hâkim hakkında da inceleme başlatıldığı bildirildi. Hâkimlerin dosyalarının önümüzdeki günlerde Yargıtay'a gönderilmesi bekleniyor. Dört gün gözetim süresi alınan operasyonu iki ayrı aşama halinde yürüten Ankara polisi, zanlıların verdiği ifadeler doğrultusunda operasyonu genişletiyor. Zanlıların cuma günü hakim karşısına çıkarılması beklenirken bazı zanlıların yurtdışına çıktığı ileri sürüldü.