kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 19 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘Beyaz Melek’te usta oyuncular rol aldı.

Türk Sineması'nda adaylık çelişkisi yaşanıyor

Mehmet ÇALIŞKAN
'Altın Portakal', 'SİYAD Ödülleri' ve TÜRSAK'ın 'Yeşilçam Ödülleri'ne farklı film ve oyuncular aday gösteriliyor. Antalya'dan 'En İyi Erkek Oyuncu' ödülü alan Murat Han, TÜRSAK listesinde yok... Saadet Işıl Aksoy'un adaylık kategorisi ise değişiyor!..
İLİŞKİLİ HABERLER
Türk Sineması'nda adaylık çelişkisi yaşanıyor
Sinema Yazarları Derneği (SİYAD) ile Türkiye Sinema ve Audiovisüel Kültür Vakfı (TÜRSAK), hangi filme ya da oyuncuya ödül verecekleri konusunda farklılık içinde! Birinin 'en iyi' dediğini diğeri listesine almazken; ortaya dünya genelinde örneği olmayan şaşırtıcı tablolar çıkıyor.

'Beyaz Melek'...
44. Altın Portakal Film Festivali'nde 'Mutluluk'daki rolüyle 'En İyi Erkek' oyuncu ödülünü kazanan Murat Han'ın 'TÜRSAK Yeşilçam Ödülleri'nde aday gösterilmeyişi; yaşanan ikilemin örnekleri arasında yer alıyor. SİYAD'ın 'En İyi Film' dalında listesine almadığı Mahsun Kırmızıgül'ün 'Beyaz Melek'i ise 'Yeşilçam Ödülleri'nde bu ödüle aday gösterildi. TÜRSAK, Kırmızıgül'ün ilk yönetmenlik denemesi olan 'Beyaz Melek'e 'En İyi Film' dahil olmak üzere 3 kategoride adaylık verdi. Ancak yaklaşık bin kişiden oluşan ön jüri 'Yeşilçam Ödülleri' için Kırmızıgül'ü 'En İyi Yönetmen' dalında aday göstermedi.

Saadet'in dalı değişti
SİYAD'ın 'En İyi Kadın Oyuncu' seçtiği Saadet Işıl Aksoy'un, 24 Mart'ta sahipleriyle buluşacak 'Yeşilçam Ödülleri'nde; 'Digitürk Genç Yetenek' dalında aday olması da 'ödül çelişkisine' başka bir örnek olarak yer aldı. Aksoy, 44. Altın Portakal Film Festivali'nde de 'Genç Yetenek Jüri Ödülü' kazanmıştı.