kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Uzmanlar Ne Dedi?

Finans Invest Başekonomisti BANU KIVCI TOKALI
Yüksek faiz dövize yönelişi engelledi
FİNANS Invest Başekonomisti Banu Kıvcı Tokalı, kapatma davasının etkisinin daha çok hisse senedi piyasasında etkili olduğunu belirtti. Tokalı şunları söyledi: "Döviz piyasası göreceli olarak daha ılımlı bir tepki verdi. Yüksek reel faizler kurun ılımlı tepki vermesinde önemli unsur. Döviz piyasasında iç politik risk etkili değil ancak borsada hem yurtdışı hem de yurtiçi riskler fiyatlanmış görünüyor."

Lehman Brothers Ekonomisti TOLGA EDİZ
Panik yok, dolardaki çöküş bize yarıyor
LEHMAN Brothers Ekonomisti Tolga Ediz şunları kaydetti: "Yatırımcılar son gelişmeleri panikle karşılamış değil; çünkü önemli olan yurtdışında olan biten. Artık konjonktür değişti. Daha uzun soluklu bir problemle karşı karşıyayız. Borsa hâlâ dışarıdaki konjonktüre göre hareket edecek. TL'de yerli yatırımcının eli çok daha kuvvetli. Dolardaki çöküş de bize yardımcı oluyor. Yabancı çıkışı yok."

Garanti Bankası Döviz Masası Sorumlusu HAKAN KUYUMCUOĞLU
Çöküşün % 70'i yurtdışı % 30'u ise dava kaynaklı
GARANTI Bankası Döviz Masası Sorumlusu Hakan Kuyumcuoğlu, AK Parti'nin kapatılmasına yönelik davaya piyasanın çok tepki vermediğini belirterek şöyle konuştu: "Global ekonominin hala parçası olduğumuza göre biz de onlarla hareket ediyoruz. Bu bozulmayı yüzde 100 olarak düşünürseniz, yüzde 70'i yurtdışı, yüzde 30'u kapatma davası."

JP Morgan Türkiye Başekonomisti YARKIN CEBECİ
Dolar talebi yaşanmadı dalgada dışarı ağır bastı
JP Morgan Türkiye Başekonomisti Yarkın Cebeci şunları söyledi: "Yurtdışında Bear Stearns'ün sorun yaşaması sonrasında benzer sorunların da olabileceği endişesiyle borsalarda düşüşler oldu. Bu endişe Türkiye'yi etkiledi. Bunun üstüne yurtiçi gelişmeler tuz biber ekti ama çok da korkulacak ölçüde bir etkisi olmadı. Yılın ikinci yarısına kadar dalgalanmalar olacak. Bugün piyasalarda korktuğumuz kadar bir tepki olmadı. O da TL enstrümanların teknik gücünü gösteriyor. Yabancıların elinde az kağıt var, Türk bireysel yatırımcı dolara yatırım yapmış durumda. Ekstra bir dolar talebi görünmedi."