kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 18 Mart 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar

AKP'yi kapatma davası turizmciyi de korkuttu

AKP'nin kapatılması için açılan davanın kendilerine de olumsuz yansıyacağını belirten Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, "Piyasalar bu olayın etkisinde kaldı" dedi..
AKP'nin kapatılması istemi ile Anayasa Mahkemesi'ne yapılan başvuru turizm sektöründe de tedirginlik yarattı. Geçen yıl iyi bir sezon geçirmelerine karşın erken seçimin sezonun en hareketli dönemine gelmesi nedeniyle iç turizmde zorlanan sektör bu kez rezervasyonların başladığı bir dönemde gelen kapatma davası ile rahatsız oldu. Jolly Tur Yönetim Kurulu Başkanı Mete Vardar, davayı değerlendirirken, "Bu tip şeyler ilk olarak turizmi etkiler. Piyasalar genel olarak bu olayın etkisinde. Turizm sektörü çok ciddi şekilde gelişmelerden etkileniyor. Ama konu hâlâ dava aşamasında. Her sektör gibi biz de bekleyip görceğiz" dedi. Geçen yıl da seçimlerin geç açıklanmasının etkisiyle sıkıntılı bir dönemleri olduğunu dile getiren Vardar, sözlerine şöyle devam etti: "B planımız tabii ki var. Siyasal gelişmeleri yurtdışındaki tur operatörleri de takip ediyor. Bazıları böyle durumlarda operasyonlarını başka ülkelere kaydırıyorlar. Türk operatörleri ise operasyonlarına devam ediyor." Değerlendirme toplantısına konuşan Jolly Tur Genel Müdürü Figer Erkan ise, erken rezervasyon sisteminin avantajlarını anlatırken bu yıl Türkiye'ye gelecek Alman turist sayısında erken rezervasyon döneminde yüzde artış olduğunu, bu artışın yıl genelinde yüzde 10 seviyesinde olacağını kaydetti. Erkan geçen yıl Rus pazarında yaşanan artışın bu yıl da devam edeceğini ifade ederek, Türk tatilcilerin sezonun yoğun olduğu dönemlerde sıkıntı yaşayabileceğini vurguladı.

YÜZDE 30 AVANTAJ
Erken rezervasyon yaptıranların yüzde 30'a yakın bir fiyat avantajı yakaladığını dile getiren Erken, son yıllarda Türk halkının da erken rezervasoyna alışmaya başladığını anlattı. Türkiye'de 7 milyon kişinin seyaht ettiğini ve bunların yaklaşık 3.5-4 milyonun acenteyla tatile gettiğini belirten Erkan, "Geçen yıl 215 bin kişiye erken rezervasyonla tatil yaptırdık. Bu yıl rakamın 260 bini bulacağını tahmin ediyoruz" dedi.