kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Unakıtan ve işadamlarının Suudi Arabistan çıkarması

Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ve Türk idaşadamları, 2020 yılına kadar 624 milyar dolarlık yatırıma gitmeyi planlayan Suudi Arabistan'a çıkarma yapacak.

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu'na (DEİK)bağlı Türk-Suud İş Konseyi'nce düzenlenen Türk-Suud İş Forumu 5 Nisan'da Suudi Arabistan'da yapılacak. Foruma Maliye Bakanı Kemal Unakıtan da katılacak.

DEİK'ten yapılan açıklamada, forumun iki ülkenin ekonomik ilişkilerinin artarak devam etmesi anlamında atılan önemli adımlardan biri olduğu ve gerçekleştirilen karşılıklı çalışmalara büyük katkı sağlayacağı ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Dünya petrol rezervlerinin yüzde 22'sine sahip olan Suudi Arabistan ile Türkiye arasındaki ticari ilişkiler her geçen gün gelişme gösteriyor. 2007 yılında, Türkiye'nin Suudi Arabistan'a yönelik ihracatının bir önceki yıla göre yüzde 51.3 oranında artarak 982 milyon dolardan 1 milyar 486 milyar dolara ulaştığı bildiriliyor. İthalatın ise yüzde 8.6 oranında artış kaydederek 2.2 milyar dolardan 2.4 milyar dolara yükseldiği kaydediliyor."

2020'YE KADAR 624 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM POTANSİYELİ

Açıklamada, 2007'de GSYİH'sı 377 milyar dolara ulaşan Suudi Arabistan'da 2006-2020 döneminde başta otoyollar, demiryolları, enerji santralleri ve dört milyon konut olmak üzere 624 milyar dolar değerinde altyapı yatırımlarının öngörüldüğü belirtildi. Açıklamada, yakın zamanda başlatılması planlanan 6 mega proje barındıran 80 milyar dolar değerindeki projenin Türk firmalarına büyük iş imkanları sunmasının beklendiği belirtildi.

(ANKA)