kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 17 Mart 2008, Pazartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anlatabildi mi, anlayabildi mi?

Özge AYDIN /SABAH İNTERNET
Yeni Haber
Turkcell Süper Lig'de Fenerbahçe, deplasmanda Konyaspor'u 4-1 yendi. İŞTE YORUMLAR;

ÖMER ÜRÜNDÜL: SEMİH DÖNDÜRDÜ (SABAH)

F.Bahçe kötü bir futbol sergilediği ve skor dezavantajına düştüğü maçta Semih'in oyuna girmesiyle maçı çevirdi ve 3 puanı kazandı.

Ligin ikinci yarısının ortasına gelinmiş, 4 takım arasında nefes nefese giden bir zirve yarışı var. Böyle bir tabloda her maç yüksek motivasyon ve büyük mücadele gerektiyor. Ama F.Bahçe'nin dün Konya'da ilk devredeki saha içi görüntüsü sanki bir formalite maçına çıkılmış gibiydi. Ağır çekim bir futbol, Sevilla maçının kahramanlarından Uğur Boral'ın ayakları yere basmıyor, Deivid vites düşürmüş, Kezman hiç yok, Gökhan Gönül de adeta topla ve zeminle kavga ediyor. Konyaspor ise direniyor gözükse de biraz zorlasan havlu atacak.

Yenik duruma düşen Konyaspor risk alınca F.Bahçe iyice rahatladı. Geniş alanda gole gidecek apartlar şekillenmeye başladı. Sıkışık alanda son derece pasif bir görüntü çizen Kezman bu elverişli ortamı iki golle değerlendirdi.

Ben yine inanıyorum ki bu maça rağmen Zico, Semih'e olan takıntısını devam ettirecek. Ama onun sakatlanması ve kritik maçlar öncesi oynayamayacak olması F.Bahçe için büyük dezavantaj olacaktır. Eğer dünkü maçta Semih kulübede olmasaydı F.Bahçe'nin bu maçı o futbolla çevirmesi muzice olurdu.

Kısa süre oynama fırsatı bulan Maldonado ise fizik açıdan hazır değil ama her hareketiyle futbolu iyi bildiğini gösterdi.

GÜRCAN BİLGİÇ: ANLATABİLDİ Mİ, ANLAYABİLDİ Mİ? (SABAH)

Semih'in oyunda kaldığı 20 dakikada sonucu değiştirip, belki de Fenerbahçe'yi ipten almasını konuşmalıyız. Ya da o rezil ilk 45'in ardından, hiçbir değişiklik, hamle, dengeyi bozacak bir fikir olmadan ikinci yarının başlamasını da tartışabiliriz.

Alex'in hükümdarlığının Fenerbahçe'yi yıkılmaz yaptığını, böyle bir oyuncuyu seyredenlerin hele hele statta görenlerin ne kadar şanslı olduğunu da belirtirsek yanlış olmaz.

Konya takımı Fenerbahçe'ye karşı Ceyhun'un önünde iki forvetle oynayabiliyor. Şu Kezman'dan vazgeçemeyen Fenerbahçe'nin teknik direktörü, Semih ile oyuna başlamıyor veya sahayı gördüğü halde bu kararı vermek için gol yemeyi bekliyor. Alex'in performansı kadar iyi olabilen bir Fenerbahçe çıktı ortaya. Konya'da Deivid de muhteşem oynadı, defans bloğunda Edu da. Serdar'ın 1-0'dan sonra yaptığı iki önemli kurtarışa da dikkat çekilmeli. Ama oynamaya karar verdiğinde, Fenerbahçe kaptanı bir sel gibi çağlıyor. Rakibe bile oynadığı futbolu seyrettirecek kadar büyük olmayı başarıyor. Bugünün bu güzelliği önümüzdeki yılların sorunudur aslında. Alex'siz Fenerbahçe'nin nasıl bir takım olduğunu gördük. Ama bunlar bugünün konusu değil .

NECATİ BİLGİÇ: YORDU VE VURDU (FOTOMAÇ)

Turkcell Süper Lig'in en çok gol atan takımı Fenerbahçe, en çok gol yiyen takımı Konyaspor önünde adeta bu skorların tesadüfi olmadığını gösteren bir 90 dakika sergiledi.

2. yarıda F.Bahçe'nin oyuna ağırlığını koyması beklenirken, Ceyhun'un direkten dönen şutunun Serdar'ın sırtına çarparak ağları bulmasıyla Konya öne geçti. F.Bahçe beklenen değişikliği yaparak, Selçuk'un yerine Semih'i oyuna aldı ve sarı-lacivert fırtına başladı.

Önce sakatlanana kadar Semih, 13 dakikada iki gol atarak maçı misafir takımın lehine çevirdi, daha sonra da ortaya çıkan Kezman güzel iki golle farkı artırdı. Sarı-lacivertli takımda gol paslarını vermesine rağmen Gökhan, Deivid, Uğur ve Vederson beklenen futbolu sergileyemediler. Konya sonucu değiştirmek için tüm tehlikeli oyuncularını sahaya sürdü ama rakip defans ve kaleci Serdar bunları durdurmayı bildi. Maçın genç hakemi Kamil Abitoğlu da 'Fenerbahçe'ye penaltı verilmez' kuralını sürdürdü ve 28. dakikada Aurelio'nun ceza sahası içinde kaçırmak istediği topu Mihajlov'in koluyla kesmesine göz yumdu.

SELÇUK YULA: KİM TUTAR FENER'İ? (FOTOMAÇ)

Patates tarlasını andıran sahada her iki takım futbolcularının gösterdiği mücadeleyi ve atılan 5 golü alkışlamak gerek. F.Bahçe, tekniği çok yüksek bir takım. O yüzden saha kötü de olsa rakibi karşısında bir üstünlük sağlayabiliyor. İlk 45 dakika 0-0 bitti. Ama girilen çok pozisyon vardı. Bunların atılmaması F.Bahçe adına şanssızlıktı.

Şu maçta Alex'i unutmak mümkün mü? Gerçi her hafta övgüler gönderiyoruz. Ama inanın ki kesinlikle buna layık bir futbolcu. Böylesine milimetrik paslarla takım arkadaşlarını pozisyona sokan bir futbolcuyu Brezilya Milli Takımı Teknik Direktörü Dunga acaba ne zaman görecek? Geçen seneden beri adamı göndermek için yapmadığını bırakmayan F.Bahçeli medyanın bir kesimi, herhalde Deivid gerçeğini her geçen gün daha iyi görüyordur. İşte Semih'in attığı iki golde Deivid'in "al da at" dercesine yaptığı iki asist... F.Bahçe, Avrupa'da iyi gidiyor. Ligde de iyi gidecek. Bu ortada. Lugano ve Edu gibi arkayı sağlama almış 2 stoper, önde Aurelio gibi (ki Milli Takımımıza da büyük faydalar sağlayacak) müthiş bir kesici ve oyun kurucu. Kanatları müthiş birer gelişmen olarak kullanan Gökhan Gönül-Uğur Boral ikilisi. Önlerinde de Türkiye'nin en fazla gol atan forveti. Daha ne olsun ki? Kim tutar bu Fener'i?..

HAKKI YALÇIN: ALTIN ANAHTAR (FOTOMAÇ)

Konyaspor'un beraberliğe can atan tavrına uyum sağlamış bir Fenerbahçe izledik ilk yarıda. Takımda garip bir sükunet vardı. Buruşuk zemini, Fenerbahçe'yi içine çeken derin kuyu olarak değerlendirsem de, futbolcular arasındaki uyumsuzluk dikkat çekiciydi. Bilgiç ayaklarda, yolu kesilen karıncaların telaşı hissediliyordu. Tedirgin bir ilk yarı izledik.

Gökhan Gönül'e yine parantez açmalıyım. Onda rakibine yılgınlık veren bir rüzgar uğultusu var. Bir saniye bile kaytarmayan bir aşkın ta kendisi var. Görünen o ki, Fenerbahçe'nin tarihinde bu gencin ismine özel bir yer var. Maldonado'nun anlık resitalinde, ruhundaki görkemle, ayağındaki sadeliğin buluşmasını görünce bağırdım. "Aranan kan bulunmuştur!"

CAN BARTU: FENER'E HIZLI OYUN YAKIŞIYOR (HÜRRİYET)

FENERBAHÇE dün iki ayrı görüntü sergiledi. İlk yarı çok kötüydüler. Oyunu kuramadılar, topu kullanamadılar ve rakibe baskı yapamadılar. İleride de tek başına kalan Kezman'a atılan her topa Konyaspor savunması ve kalecisi sahip oldu. Alex iki kez net gol pozisyonuna girdi ve değerlendiremedi.

İkinci yarıda ise sahada bambaşka bir Fenerbahçe vardı. Golü yediler ve rakiplerinin üzerine kabus gibi çöktüler. Ceyhun'un golünün ardından hızlı oynamaya başladılar. Fenerbahçe vites arttırdıkça rakibi de karşısında çaresiz kaldı. Sarı lacivertliler, yavaş oynayıp, küçük paslaşmalar yaptığında karşısında kim olursa olsun onun ekmeğine yağ sürüyor. Etkili olamıyor. Ama hızlı hücuma kalkıp, süratli oynayınca tutulmuyor. Dün de böyle oldu. Çabuk oynayarak, Konyaspor'un direncini kırdılar.

Fenerbahçe dün farkını ortaya koydu ve 3 puan alarak şampiyonluk yarışında yoluna devam etti. Konya maçı bir kez daha gösterdi ki yavaş oynayan Fenerbahçe değil, hızlı ve süratli futbolu tercih eden Fenerbahçe etkili oluyor. Fenerbahçe bu ve hep böyle oynamalı.

ALTAN TANRIKULU: GOL KRALIN YEDEK OLURSA! (HÜRRİYET)

FENERBAHÇE kötü oynuyor.. Doğru dürüst tek akın geliştiremiyor.. Rakip sahada çoğalamıyor.. Üstelik kalesinde daha ilk dakikada gol pozisyonunu da yaşıyor..

Ardından ikinci yarıda yenik duruma düşüyor.. Golün ardından yine Ceyhun'un iki sert şutunu kaleci Serdar son anda çıkarıyor.. Tablo ortada.. Fenerbahçe'nin işi çok zor.. Bu maç berabere biterse iyidir, diye düşünüyor belki de maçı Protokol Tribünü'nden izleyen Aziz Yıldırım..

Konyaspor çok rahat oynadığı ilk yarının ardından golü atar atmaz paniğe kapıldı.. Belki de o gol son 10 dakikada gelse puan alma şansları olabilirdi.. Yine de sahadaki temiz mücadelelerinden ötürü kutlamak gerek..
Puan Durumu
  Takım  O   G   B   M    A     Y     P  
1 Beşiktaş 26 18 4 4 42 24 58
2 Galatasaray 26 17 6 3 49 19 57
3 Fenerbahçe 26 17 6 3 56 27 57
Tümünü göster...
4 Sivas 26 17 4 5 39 20 55
5 Kayseri 26 13 9 4 42 21 48
6 Denizli 26 10 6 10 33 32 36
7 Trabzon 26 10 5 11 35 34 35
8 Ankaragücü 26 8 8 10 27 34 32
9 Bursa 26 7 10 9 28 30 31
10 G.B. Oftaş 26 7 9 10 26 29 30
11 İ.B.B. Spor 26 7 8 11 35 34 29
12 G.Birliği 26 7 7 12 35 38 28
13 Gaziantep 26 7 7 12 29 40 28
14 Konya 26 8 4 14 28 53 28
15 Ankaraspor 26 5 9 12 24 32 24
16 Ç.Rize 26 6 6 14 26 49 24
17 V.Manisa 26 5 8 13 35 49 23
18 Kasımpaşa 26 5 4 17 19 43 19
Haftanın Maçları
26. Hafta
 V.Manisa 1  
  Sivas 1  
 Kayseri 3  
  G.Birliği 0  
 Bursa 2  
  Ç.Rize 1  
 Ankaraspor 0  
  Galatasaray 1  
 Kasımpaşa 1  
  İ.B.B. Spor 0  
 Denizli 2  
  Gaziantep 1  
 Ankaragücü 2  
  G.B. Oftaş 0  
 Konya 1  
  Fenerbahçe 4  
 Beşiktaş 3  
  Trabzon 0  
Haftanın Maçları
27. Hafta
 Ç.Rize Ankaragücü  
 Gaziantep Bursa  
 İ.B.B. Spor Beşiktaş  
 Galatasaray Denizli  
 G.Birliği Ankaraspor  
 G.B. Oftaş V.Manisa  
 Fenerbahçe Kasımpaşa  
 Sivas Konya  
 Trabzon Kayseri