kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
MESİR MACUNU KARIŞTIRDI... İstanbul İstiklal Caddesi'nde mesir macunu karıştıran Bülent Arınç, bu geleneğin 468 yıldır sürdüğünü hatırlattı ve şöyle konuştu: "468 yılda ne başsavcılar geldi geçti. Sayısını ben bile unuttum. Önemli olan mesir'dir"

Kin ve garez ürünü

Mustafa KAYA / SABAH
Siyaseten yasaklanması istenen eski Meclis Başkanı Bülent Arınç, "Bu davada yargılanmaktan gurur duyarım" dedi..
Kapatma davasının sorumluları arasında görülen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç; "İddianame kin ve garezin ürünüdür, mahkemeden döner" dedi. Arınç; "Ben bu davada yargılanmaktan gurur duyarım. Yargılanmasaydım kendimden şüphe ederdim. Akla, mantığa ve adalete uymayan bir dava" dedi. Arınç, parti kapatma davalarının, siyaseten kapatılmak istenen partiye hiçbir zararı olmadığını ifade ederek, "AK Parti önümüzdeki seçimlerde bu zulüm ve haksızlık karşısında yüzde 70 oy alacaktır'' diye konuştu. Manisa ve Beyoğlu belediyeleri arasındaki "Kardeş Şehir'' protokolünün imza törenine katılan Bülent Arınç kapatma davasına ilişkin soruları yanıtladı.

"ENDİŞEMİZ YOKTUR"
Henüz iddianameyi görmediğini, belirten Arınç, sözlerine şöyle devam etti: "Cumhuriyet Başsavcılığı, 16.5 milyon seçmenin oyunu almış, 2 dönemdir iktidarda bulunan, Türkiye'yi AB'ye taşımak için müzakere masasında oturan bir parti hakkında kapatma davası açmış bulunmaktadır. Hiçbir endişemiz yoktur, tedirginliğimiz yoktur, hiçbir üzüntümüz yoktur. Tek üzüntümüz Türkiye adınadır, milletimiz adınadır, demokrasimiz adınadır.''