kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gölge düşürenler vebalini de taşır

Bülent AYDEMİR SİİRT
Başbakan siyasi hayatının dönüm noktası Siirt'te konuştu: Milletimizi layık olmadığı halde böyle garabetle, ayıpla karşı karşıya bırakanlar utancını yaşamaktan kurtulamayacaktır..
Başbakan Tayyip Erdoğan, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın AK Parti hakkında açtığı kapatma davasına siyasi hayatında dönüm noktası olan Siirt'ten yanıt verdi. Erdoğan, Siirt'te okuduğu şiir nedeniyle hapse girmiş, siyasi yasağı kalktıktan sonra Siirt'ten milletvekili seçilerek Başbakan olmuştu. Erdoğan, Başbakanlığı'nın 5'inci yılını doldurduğu günde Yargıtay Başsavcısı'nın kararını, "Türkiye'nin demokratik saygınlığına gölge düşürenler, siyasi ve ekonomik istikrarını gözü kapalı tehlikeye atanlar bunun vebalini de taşıyacaklardır" sözleriyle eleştirdi. Başbakan Erdoğan, AK Parti Siirt Kadın Kolları Kongresi'nde konuşmasına, "Bugün Başbakanlık'ta 5'inci yılım. Bu Siirtimiz çok anlamlı şehir. Hep böyle anlamlı günlerde Siirt'te oluyoruz. Bugün de böyle oldu. Bir başka anlamlı gelişme de dün akşam başladı" diyerek başladı ve şu mesajları verdi.

* VEBALİNİ TAŞIRLAR: Türkiye'nin demokratik saygınlığına gölge düşürenler, siyasi ve ekonomik istikrarını gözü kapalı tehlikeye atanlar bunun vebalini de taşıyacaklardır. Bu millet ne badireler atlattı, demokratik kazanımlar için ne bedeller ödedi. Ekonomik enkazların altından kalkarak bu günlere geldi. Bu millete böyle bir haksızlığı kimse reva göremez. Millet iradesinin karışsına yine millet iradesini kullanan yargı kurumu çıkarılamaz.

* GARABET: Millet iradesini hiçe sayarak hukuk tesis edilemez. Bu talihsiz girişimin hukuki zemini olmadığı gibi millet vicdanında hiçbir meşruiyeti de yoktur. Milletimizi hiç layık olmadığı halde böyle garabetle, ayıpla karşı karşıya bırakanlar bunun utancını yaşamaktan kurtulamayacaklardır.

* MÜSTERİH OLUN: Aziz milletim müsterih olsun. 22 Temmuz'da verdiğiniz temsil yetkisine sonuna kadar sahip çıkacağız. Elde edilen kazanımlar, güven ve istikrarın zedelenmesine izin vermeyeceğiz. Biz Türkiye'yi Atatürk'ün koyduğu muasır medeniyet hedefine ulaştırmak için gece gündüz çalışalım; birileri de çıksın milletimizin kazanımlarını bir çırpıda heba etsin. Bundan büyük sorumsuzluk olamaz. Herkes bu millete ve memlekete vereceği zararın vebalini üstleneceğini iyi bilmelidir. Türkiye, demokrasi, hak ve özgürlükleri geliştirme yürüyüşünü aksatmadan sürdürecektir. Çocukları, gençleri hayal kırıklığına uğratmayacağız. Ben müsterihim, sizler de olunuz. Türkiye bir daha o karanlık günlere dönmeyecek. Biz kapalı kapılar ardında siyasi hesaplarla planlar yapmıyoruz. Gözümüz, gönlümüz, kulağımız millettedir. Biz milleti yürekten seviyoruz, millet de bizi yürekten, canı gönülden seviyor.

* KOL KIRMAKLA İŞİMİZ YOK: Başbakan Erdoğan, AK Partili gençlerin, "AK Parti'ye uzanan eller kırılsın" sloganı atmaları üzerine, şunları söyledi: "Biz bildiğiniz gibi demokrasi mücadelesi veren bir partiyiz. Demokrasi mücadelesini verenlerin kol kırmakla, el kırmakla, ayak kırmakla işi yok. Demokrasi mücadelesini verenler en büyük dersi sandıkta alırlar. Bu ülkede kimse 16 milyon 500 bin seçmenin; demokratik, laik, sosyal bir hukuk devletine sahip olduğuna inanarak oy verdiğini AK Partisi'ni laikliğe aykırılığın odağı haline getiremez." (Bu sırada, 'kıskananlar çatlasın' sloganları atıldı.)