kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
'LİSTEDE OLSAYDIM' Bakan Şahin, siyasetten 5 yıl yasaklanması istenen 71 kişilik listede bulunmadığı için üzüldüğünü söyledi.

Dava oyumuzu yüzde 50'nin üzerine çıkarır

Veysi SAĞLAM SABAH
Adalet Bakanı Şahin, önceki seçimlerde de oylarını artırdıklarını belirterek, yerel seçimden de % 50'nin üzerinde oy alacaklarını söyledi. Şahin, "Bu imkânı sağlayanlara teşekkür ederim" dedi..
Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, AK Parti'ye kapatma davasını farklı bir açıklamayla değerlendirdi. Seçim bölgesi Antalya'nın Belek'te partisinin düzenlediği Dış İlişkiler Bölge Bilgilendirme Toplantısı'na katılan Bakan Şahin, bu davayla yerel seçimlerde oy oranlarını yüzde 50'nin üzerine çıkaracaklarını iddia etti ve "Bize bu imkânı sağlayanlara teşekkür ederim, saygılar sunarım" dedi. Bakan Şahin, muhalefete ise, "Bu dava sebebiyle bıyık altında gülerek ellerini ovuşturanların varlığını biliyorum. Ancak, onlara kötü haberim var, avuçlarını yalayacaklar" göndermesi yaptı. Gazetecileri karşısında görünce, "Kapatma davasını soracaksınız, sormadan söyleyeyim" diyen Şahin şöyle konuştu:

YENİ DÖNEM BAŞLATACAK
"AK Parti 8 yaşında, 6 yıldır da Türkiye'de tek başına iktidarda olan siyasi partidir. AK Parti 6 yıllık icraat dönemi içinde görülmüştür ki sadece hizmetlerin odağıdır. Vatanseverlik, milletseverlik, demokrasiseverlik ve cumhuriyetseverliğin odağıdır. Bu dava ne anlama geliyor diye sorarsanız, bu dava Türkiye'de bana göre yeni bir dönemi başlatacaktır. Bu dönem özellikle siyasi partiler açısından Türkiye'yi antidemokratik uygulamaların odağı olmaktan kurtaracak bir dönem olacaktır." Daha önceki partilerin aleyhindeki gelişmelerin kendilerine yaradığını hatırlatan Şahin, "2002 seçimlerine doğru giderken de Anayasa Mahkemesi'nde bu tür bir dava vardı. 3 Kasım'da tek başına iktidarla çıktık. 22 Temmuz seçimlerine giderken de bir anayasal süreci yaşadık ve yüzde 47'ye yakın oyla birinci çıktık. Şimdi yine bir dava var ve mahalli seçimlere gidiyoruz. Yüzde 50'nin üzerinde oy alarak bu seçimlerden çıkacağız. Dolayısıyla bize bu imkânı sağlayanlara teşekkür ederim" diye konuştu.

BAĞIŞ: HERKES ARIYOR
Aynı toplantıda konuşan Genel Başkan Yardımcısı Egemen Bağış da kapatma davasının duyulmasından sonra dünyanın dört bir yanından akademisyenlerin, gazetecilerin kendisini aradığını söyledi. Bağış, telefonun susmadığını belirterek, "Birtakım akademisyenler gazeteciler, dostlar arıyor. Biz işimizi yapıyoruz" diye konuştu.