kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber turu

Ersoy: TSK'ya bağışı vasiyetime yazdım
MEHMETÇİK
Vakfı, "Kürt sorunu savaşla çözülmez, başka türlü çözüm bulunmalı" dediği için hakkında soruşturma açılan sanatçı Bülent Ersoy'un malvarlığının yüzde 25'ini vakfa bağışladığı iddialarının doğru olmadığını açıkladı. Vakıf yetkilileri, "Bizim kayıtlarımızda, Bülent Ersoy'a ait, menkul, gayrimenkul bir bağışa rastlanmadı" dedi. Bağışın vasiyetinde yer aldığını ve TSK'ya yapıldığını açıklayan Ersoy ise şöyle konuştu: "Bir insanın vasiyeti ölümünden sonra açılıp yürürlüğe konulması için son derece gizlilikle saklanmak üzere hazırlanır. Ben daha ölmediğime göre, böyle bir açıklama yapıldıysa buna bir mana veremedim Kaldı ki ben vasiyetnamemi Mehmetçik Vakfı değil TSK adıyla maddelendirdim."

Ordu, 2007'de 13 milyar $ harcadı
NATO'DA
ABD'den sonra ikinci büyük orduya sahip olan Türkiye, savunma harcamaları açısından 8. sırada yer alıyor. Türkiye'nin 2007'de savunma için 13 milyar 446 milyon dolar harcadığı tahmin ediliyor. NATO'nun 2-4 Nisan'da Bükreş'te gerçekleştireceği zirve öncesi yayınlanan son verilere göre, Türkiye, NATO üyeleri arasında ABD'den sonra en büyük orduya sahip olmayı sürdürüyor. 2007 yılı itibariyle ABD'nin askeri personeli, 1 milyon 346 bin, Türkiye'nin ise 496 bin olarak tahmin edildi. Türkiye'yi Fransa, İtalya, Almanya ve İngiltere izliyor. NATO verileri, TSK'nın askeri personelinin, 1980'li yılların ortasından bu yana azaldığını da gösteriyor. 1985'te 814 bin olan askeri personel, 2006'da 499 bine geriledi.

Sigarayla 'damla damla' mücadele
DÜNYA
Sağlık Örgütü'nün yaptığı hesaplamalara göre dünyada 1.3 milyar kişi sigara içiyor. Bu nedenle sigarayı bırakmayı sağlayacak ürünlere hergün yenisi ekleniyor. 10 yıldan uzun bir süredir başta İngiltere, İrlanda, ABD ve Avustralya'da kullanılan NicoBloc da bu ürünlerden birisi. Sigara filtresine damlatılan ürün, nikotin ve katran oranını azaltarak bağımlılığı ortadan kaldırıyor. Sigarayı kademeli olarak bırakmayı destekleyen ürün, her bir sigaranın yakılmadan önce filtresine damlatılıyor. Birinci hafta içilen her sigaraya bir damla NicoBloc damlatılarak nikotin ve katranın yüzde 33'ü bloke ediliyor. Üçüncü hafta bu oran yüzde 99'a ulaşıyor. Türkiye'de satışa sunulan ürünün 6 haftada sigarayı bıraktırmaya destek olduğu ileri sürülüyor.