kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
HINCAL ULUÇ
Hıncal'ın Yeri

Tecelli'den Abuzittin'e mektuplar

Abuzittincim,
Artık bi de Newyork Times almak lazım. Memleketimizde neler olup bittiğinden haberdar olabilmek için bi Amerikan gazetesini okumak gereğini, 70 yaşına geldiğimizde, Başbakanımızdan öğrenmiş bulunuyoruz kardeşim..
Lakin bayağı da pahalı yani. 23 YTL.. Küsuratı da var, 24 demek daha doğru. Taraf gazetesinden bile daha pahalı (Gerçi Tarafcılar şimdi fiyatı düşürmüş) Newyork Times'in haftalığını da alayım dersen 4 x 50 YTL de ona ödeyecen.
Kişi başı milli gelirimiz 7000 doları aştıktan sonra bu kadarcık paranın lafı mı olur diyeceksin ama, ben de anlayamıyorum, nasıl oluyorsa oluyor işte.
Misal, Newyork Times'a günde 24 YTL verirsem, 7 YTL de "araba park vergisi" verecem (Vergi yolda) edecek 31 YTL. Ayda 930 YTL ediyor. Bi öğretmen maaşı. Ama bi umudum var, yanılmıyorsam bu ayın sonunda büyüklerimiz bi "ayarlama" daha yapıp "milli gelirimiz"i kişi başı 10 bin dolara dayayacaklar. Bu dayamanın verdiği ivmeyle, sanki Newyork Times'la birlikte "araba park vergisini" ödemekte pek zorlanmayacakmışım gibi bi his var içimde. Acaba yanılıyor muyum?
Emlak vergileri de yüzde 50 ile yüzde 100 arasında artıyor biliyorsun. Artık tek evi olan emekli veya özürlülerden de vergi alınacak. Turizmde de yüzde 3'lük "konaklama" vergisi geliyor. Demek ki bu yıl biraz daha pahalı tatil yapacaz. Bunlar hep belediyelere ek gelir sağlanması için yapılıyormuş. Belediyelere ek gelir sağlanacak ki, onlar da gecekondulara erzak verip oy alsınlar.. Kaldırımları yıkıp yerine yenisini yaptırsınlar, hem hareket olsun hem de paracıklar paylaşılsın!
Elbette vergi olacak Abuzittincim ama neden 2007'de Borsadan milyarları götürenler tek kuruş vergi ödemiyorlar da ben kapının önünde park ettiğim arabaya saat başı 2 lira vergi veriyorum?
Başbakan akıllı adam.
Ne diyor. "3 çocuk yapın!" 3 çocuk yapın ki ilerde yolunacak kazların sayısı artsın. Çünkü eldeki kazlar artık yetmiyor. Zaten tüyleri de pek kalmadı.
Sağlık Bakanı ondan da akıllı. Demişti ki "6 çocuk yapın!"
İş açık arttırmaya çıktı. Bizim de arkamızda çocuklarımızın (Yurtdışından geçtik, yurtiçi) eğitim masraflarını karşılayacak kadim dostlarımız olsa 3, hadi Sağlık Bakanımızı da kırmayalım, 6 çocuk yapalım da hani o iyiliksever, cebi dolu babayiğitler?
Başa dönecek olursak Abuzittincim, "Kişi başı milli gelir" de 7457 dolar mucizesi nüfusumuzun aniden 70 milyona inmesinden dolayı gerçekleşmedi mi?
Yahu, bizi ahıra kapatılmış büyükbaşlar gibi teker teker sayıp gene de "doğru sayamadıktan" sonra sırf "beyana" dayalı bi sistemle ortaya çıkan 70 milyon rakamına ben nasıl inanim kardeşim?
Bu memlekette beyana dayalı iş yapılır mı? Kerizliğin de bi derecesi vardır yani..
Münasip yerlerinden öperim Abuzittincim.
Kardeşin Güneş.