kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahçeli'den anayasa değişikliği önerisi

Zübeyde YALÇIN - Ergun AKSOY - Uğur BECERİKLİ - Şe
Parti kapatmaya karşı çözüm için anayasa değişikliği öneren MHP lideri "Kapatma yerine fiillerden sorumlu parti üye, yönetici ve vekilleri hakkında bireysel soruşturma başlatılmalı" dedi..
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, kapatmaya karşı çözüm için anayasa değişikliği önerdi. Yargıtay Başsavcısı'nın laikliğe aykırı fiillerin odağı olduğu gerekçesiyle açtığı kapatma davasının bütün yönleriyle tartışılacak ciddi bir gelişme olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Konunun hukuki yönleri üzerinde bir yorum ve değerlendirme yapmak doğru olmadığı gibi, yersiz ve gereksizdir" dedi.

YARGI SÜRECİ BEKLENSİN
"Yargıtay Başsavcısı'nın bu süreci başlatırken bunun siyasi sonuçlarını ve yapacağı tahribatın niteliği ve boyutlarını çok daha dikkatli olarak değerlendirmiş olması gerekirdi" diyerek, başsavcıyı eleştiren Bahçeli, "Kapatma davası açmak yerine laikliğe aykırı fiillerden sorumlu olan parti üyeleri, yöneticileri ve milletvekilleri hakkında bireysel soruşturma süreçleri başlatılması daha uygun bir yöntem olabilirdi" dedi. Bugüne kadar 28 parti kapatıldığını anımsatan Bahçeli, kapatılan partilerin değişik isimlerle varlığını sürdürdüğünü söyledi. Demokrasinin bütün kurum ve kurallarıyla gelişememesinde ve gerçek anlamda kök salamamasında parti kapatmaların etkili olduğunu kaydeden Bahçeli açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bunun yeri, yolu ve yöntemi de, milli iradenin tecelli edeceği seçim sandığıdır. Anayasa'nın 68 ve 69'uncu maddelerinin gözden geçirilerek, siyasi partilerin 68. maddenin 4'üncü fıkrasına aykırı eylemlerinden ötürü temelli kapatılması yerine, bu fiilleri işleyen parti üyeleri, yöneticileri ve milletvekillerinin bireysel olarak sorumlu tutulmasını ve bunlar hakkında cezai soruşturma ve yaptırım uygulanmasını öngören yeni bir düzenleme yapılması üzerinde durulabilecektir."