kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Mehmet Altunhan

Arasta zanlısı karısına çıplak fotoğraflarıyla şantaj yapmış

Murat SAVAŞ / SABAH
Edirne'de su ihalesi yolsuzluğundan tutuklanan Mehmet Altunhan'ın çıplak fotoğraflarını çektiği karısına 'şantaj yapmak' ve 'zorla senet imzalatmaktan' yargılandığı öğrenildi..
Edırne'dekı su ihalesi yolsuzluğuyla ilgili düzenlenen Arasta Operasyonu'nda, Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi'yle birlikte tutuklanan Mehmet Altunhan'ın, 10 yıl önce boşanma davası açtığı eşini, başka bir erkekle basıp çıplak fotoğraflarını çekerek tehdit ettiği otaya çıktı. Su ihalesini alan konsorsiyumu oluşturan şirketlerden Yerel Yönetim Altyapı ve Arıtma Yatırımları Şirketi'nin ortağı Mehmet Altunhan, o dönemdeki ikinci eşinin poliste verdiği "Eşim ve adamları çıplak fotoğraflarımı çekip, başıma silah dayayarak zorla senet imzalattılar" ifadesi üzerine yargılandı.

8 YIL HAPİS CEZASI ALDI
Altunhan hakkında İzmir 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'silah tehdidiyle zorla senet imzalatmak ve şantaj' suçlarından 20 yıl hapis cezası istemiyle dava açıldı. Suçlamaları kabul etmeyen Altunhan ise başkasıyla ilişkisi olduğunu öğrendiği karısını suçüstü yapmak için izlediğini iddia ederek şu ifadeyi verdi: "Büromda sevgilisiyle yarı çıplak yakalayıp fotoğraflarını çektirdim. Aslında onu orada vurmam gerekirdi, çocuğumu düşünüp vazgeçtim." Yargılama sürecinde bir süre cezaevinde kalan Altunhan, 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Altunhan'ın, şimdiye kadar 6 kez evlendiği öğrenildi.