kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Gençlerin yarış heyecanı ölümle bitti: 3 ölü

Yeni Haber
Unkapanı Köprüsü üzerinde, 2 otomobilin çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 genç hayatını kaybetti, 2'si kadın 4 kişi ise ağır yaralandı.

Görgü tanıkları kazaya karışan ve içerisinde gençlerin bulunduğu otomobilin bir başka otomobil ile yarıştığını, gençlerin bu nedenle ters yöne girerek karşıdan gelen otomobile çarptığını söyledi. Kazada yaralanan 4 kişinin hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.

Feci kaza Unkapanı köprüsü üzerinde, saat 03.00 sularında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, içinde Ahmet Bal, Mahir İnci, Olgay Dinçkan, Cemal Koçak ve Mehmet Nurgül isimli gençlerin bulunduğu 34 TK 365 plakalı otomobil, seyir halindeki araçların arasından zigzag yaparak ilerlerken ters yöne girip, Taksim'den Fatih istikametine gitmekte olan ve içinde Gülsüm Kamışoğlu, Nuray Merve Cengiz ve Nafiz Tuğrul'un bulunduğu otomobille çarpıştı. Her iki otomobil de kazada ağır hasar gördü. Fatih'te çıkan yangına müdahale ettikten sonra gruba dönmeye çalışan Beyoğlu İtfaiyesi'ne bağlı itfaiye erleri kazayı görerek müdahalede bulundu. Her iki otomobilde bulunan yaralıların bazılarını çıkaran itfaiye ekipleri, olay yerine çok sayıda ambulans çağırdı. Başka bir otomobille yarış yaptığı iddia edilen otomobildeki gençler, hurdaya dönen araçta sıkıştı. İtfaiye ekipleri gençleri kurtarmak için saatlerce uğraştı.

Kazada Mahir İnci, Ahmet Bal ve Cemal Koçak hayatını kaybetti. Olgay Dinçkan, Gülsüm Kamışoğlu, Nuray Merve Cengiz, Nafiz Tuğrul ağır yaralandı. Kazada ölen gençlerden Mahir İnci'nin cesedi Taksim İlkyardım Hastanesi, Ahmet Bal'ın cesedi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Cemal Koçak'ın cesedi ise Samatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Morgu'na kaldırıldı. Aynı hastanelerde tedavi altına alınan yaralıların hayati tehlikelerinin devam ettiği öğrenildi.
Bu arada kaza nedeniyle olay yerinde toplanan vatandaşları uzaklaştırmaya çalışan polis zor anlar yaşadı. Polis, kaza yerine emniyet şeridi çekerek itfaiye ve sağlık ekiplerinin rarah çalışmalarını sağladı.

Görgü tanıkları, gençlerin kullandığı otomobilin, kırmızı renkli bir başka otomobille yarıştığını ve araçların arasından makas çizerek ilerlediğini söyledi. Bir görgü tanığı, " Otomobil bize çarpacaktı, son anda kurtulduk. Aşırı hızlıydı, makas çizerek ilerliyordu. Başka bir araçla yarışıyordu. Karşı şeride geçip, diğer otomobile çarptı. Yarışan diğer otomobilde bulunanlarsa kazadan sonra arkadaşlarına yardım etmeden kaçtılar." diye konuştu. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

CİHAN