kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hollywood yıldızlarının Obama hayranlığı

Yeni Haber
ABD'de yapılacak seçimlerde Demokrat Parti'nin adaylığı konusunda Senatör Hillary Clinton ile kıyasıya rekabet yaşayan Barack Obama'ya çok sayıda Hollywood yıldızı destek veriyor.

Obama'nın destekçileri arasında George Clooney, Robert de Niro, Scarlett Johansson, Ben Affleck, Jennifer Garner, Brooke Shields gibi ünlüler yer alırken, ABD vatandaşlığına geçen Güney Afrika asıllı oyuncu Charlize Theron da ''ilk oyunu'' Obama'yı desteklemek için vereceğini duyurdu.

Sinema ve eğlence sektörü sitesi World Entertainment News Network'te yer alan habere göre, başkanlık yarışını sürdüren Obama ile Clinton arasındaki rekabete Hollywood ünlüleri de dahil oldu.

Demokrat Parti'ye eğilimleriyle tanınan George Clooney, Usher, Robert de Niro, Brooke Shields, Edward Norton, Ben Stiller, Oprah Winfrey, Eddie Murphy, Morgan Freeman, Jennifer Aniston ile Will Smith, Barack Obama'ya destek verirken, Hollywood'un ünlü çifti Ben Affleck ile Jennifer Garner da Obama'nın kampanyasının sunuculuğunu üstlendi.

''İLK OYUM OBAMA'YA''

ABD vatandaşlığına geçen, Oscar ödüllü Güney Afrika asıllı aktris Charlize Theron da ''ilk oyunu'' Senatör Obama'yı desteklemek için vereceğini duyurdu.

Seçimlerde oy kullanmak için sabırsızlandığını ifade eden güzel yıldız, ''Uzun süredir bu ülkede yaşıyorum ve kendimi evimde gibi hissediyorum. Ön seçimleri de dikkatle izliyorum ve adayları inceledim'' dedi.

Barack Obama'nın kuvvetli bir destekçisi olduğunu belirten Theron, ''Onun söylediklerini beğeniyorum. Onunla ilgili gerçekten ilham verici ve etkileyici birşeyler var'' sözleriyle Obama'ya olan hayranlığını dile getirdi.

CLINTON İÇİN KLİP HAZIRLADI


Demokrat Parti'nin adaylık yarışında kıran kırana Obama ile mücadele eden ismi Senatör Hillary Clinton ise Hollywood'un efsane oyuncularından Jack Nicholson tarafından büyük destek görüyor.

Hillary Clinton'a desteğini açıklamak için Youtube'da bir klip hazırlayan Nicholson, klibe ''Jack ve Hill'' adını verdi. ''Batman'' filminde ünlü aktörün canlandırdığı ''Joker'' rolünden alıntıyla başlayan klipte, Nicholson, ''Birkaç İyi Adam-A Few Good Men'' filminden yaptığı alıntıyla, ''Yeryüzünde, sabah uyandığında bir kadını selamlamaktan daha seksi bir şey olamaz'' diyor.

Jack Nicholson, klibi Hillary Clinton'ın destekçilerinden olan Rob Reiner ile hazırladı. Clinton'ın destekçileri arasında ünlü aktris Natalie Portman da yer alıyor.

Clinton'a destek veren ünlüler arasında Eva Longoria ile Natalie Portman da yer alırken, Paul Newman ile Michael Douglas ise aday ayrımı yapmadan Demokrat Parti'yi destekleyerek partiye bağışta bulundu.

ABD Başkanlık seçimleri 4 Kasım 2008 tarihinde yapılacak. ABD'de başkanlık seçimlerinin sonucu Birleşik Devletler Seçim Koleji esasına göre belirleniyor. Bu sisteme göre, her eyaletin başkanlık seçimlerinde nüfus oranına bağlı olarak belirli bir oy hakkı bulunuyor.

ABD'nin seçimle belirlenecek olan 44. başkanı, 20 Ocak 2009 tarihinde göreve başlayacak.

AA