kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nihat Eri Türkiye için ayıp. Konuşmalarım yanlış aktarılmış.

Yasak istenen siyasilerden tepki

ANKARA
Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı'nın AK Parti'yi kapatma davasında siyasi yasak istediği isimler SABAH'a konuştu. Siyasi yasak istenen AK Partililerin görüşleri şöyle:

* Fatma Şahin: Tam demokratik bir ülke olacağız inşallah.

* Hüseyin Tanrıverdi: Kapatma davası AK Partiye yönelik bir dava değil. Demokrasi ve Türkiye'ye açılmış bir dava. Türkiye'de demokrasi yerleşmiş ve kökleşmiştir. Bunun, dava sonucunda bir kez daha ortaya çıkacağına inanıyorum. Türkiye'ye hizmet için geldik ve yolumuza devam ediyoruz. Heyecanımızı ve moralimizi bozacak bir olay değil. Sadece ve sadece Türkiye adına ve Türkiye'nin aydınlık geleceği adına üzülüyorum.

* Güldal Akşit: Ben gerekli gereksiz konuşan birisi değilim. Dananın altında buzağı ararsan çok şey çıkar. Partinin MKYK üyesi olunca, bir kulp bulacaklar. Bekleyip göreceğiz. Ben hukukun üstünlüğüne inanıyorum. Bu demokrasiye vurulan bir darbedir. AB nezdinde bu ülke bunu hak etmiyor.

* Nihat Eri (Eski Mardin Milletvekili): Bu dava Türkiye için ayıp. Dışişleri Komisyonu toplantısında yaptığım bir konuşmayı CHP milletvekili gazetecilere 'Tevhid-i Tedrisat Kanunu getirildi, tekkeler kapatıldı' diye yanlış aktarmış. Ben öyle bir şey demedim. Tekkelerin kapatılmasına karşı muhalefet etmedim. Öte yandan Yargıtay Başsavcılığı'nın hazırladığı AKP'nin kapatılmasıyla ilgili iddianamede adı geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz, Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Karabük Belediye Başkanı Hüseyin Erer İzmit'te görüşme yaptı.
Haberin fotoğrafları