kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nermin Bezmen: Bebek'e aşığım, Boğaz'a vurgunum. Boğaz, günün her saatinde değişen renkleri, gölgeleri, gece yastığımın altında vuran taka sesleri ile beni mest eder.

İz bırakmak arzusundayım

Nermin Bezmen, 'Sır' ve 'Aurora'nın İncileri' adlı kitaplarının sinema filmi yapılacağını söyledi: İz bırakmak arzusundayım ve yazarlığın bana bunu sağladığını hissediyorum..
İstanbul sosyetesinin gözde simalarından yazar Nermin Bezmen, "Bir dostum yıllar önce, soyadım Bezmen olmasa, birçok romanımın ödül alacağını söylemişti. Bana en büyük ödülü okurlarım verdi" dedi. Geçtiğimiz yıl yayımlanan 'Sır' adlı kitabı geniş kitlelere ulaşan Nermin Bezmen, hakkında merak edilenleri Harpers Bazaar dergisinden Şebnem Kırmacı'ya anlattı.

İŞİME AŞIĞIM

* Sakin, kararlı ve pratik çözümleri seven biriyim. Hayatı çok seviyorum. Çok ufak şeyler bana büyük mutluluk verir. Kendimle çok barışığım. Çocukluğum, genç kızlığım, evliliğim, anneliğim hep sevgiyle gelişti.

*
Kendi içimde en iyi ne yapabileceğimi, nasıl kalıcı olabileceğimi keşfetmekle, mükemmelcilikle ilgili bir mücadelem var. İz bırakmak arzusundayım ve yazarlığın bana bunu sağladığını hissediyorum.

* Yazarken reel hayatımdan, çevremden kopuyorum. Zamanda ışınlanıp, anlattığım devirde, anlattığım karakterlerle beraber yaşamaya başlıyorum. Aşık olduğum bir işi yapıyorum. Daha büyük bir mutluluk olabilir mi?

EN BÜYÜK ÖDÜL OKURDAN


* Meditasyon, önceleri ruhumu dinlendirmek için yaptığım kaçış seanslarıydı. Fakat zamanla bana ne kadar geniş bir pencere açtığını fark ettim. Şimdi bu geçişleri çok daha kolay ve hızlı yaşayabiliyorum.

*
Binlerce okurum var ve bu çok özel bir durum. Bir dostum yıllar evvel, 'soyadım Bezmen olmasaydı' birçok romanımın ödül alacağını, söylemişti. Umursamadım çünkü bana en büyük ödülü okurum veriyor.

* Hayatta öncelikle kendime çok sıkı tutunuyorum. Çünkü ben varolmadan, gücümü, ne istediğimi, ne kadar istediğimi bilmeden, kimseye tutunarak bir yere taşınamam. Ruhumda taşıdığım tüm hislerle, zihnimdeki tüm düşlerle, enerjimle, beni ben yapan güçle ayaktayım.

*
Bir şeyleri yaşamadan ahkam kesmeyi sevmem. Şartların insanlara ne yaptıracağı ancak o şartlar yaşanırken belli olur. Ama her şeye rağmen ayakta kalma mücadelesinin, genlerimde çok belirgin bir izi olduğunu biliyorum.
Haberin fotoğrafları