kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 16 Mart 2008, Pazar
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Sanal ortamın nimetlerinden faydalanan kadınlar, yorum bırakma, fotoğraf yükleme ve yazı gönderme işlemlerine ilgi duyarken; video yüklemeyi sevmiyor.

Kadın internet ortamında erkeği geçti!

İnternet kullanan erkeklerin sayısı kadınlardan fazla ama üretkenlik konusunda kadınlar ön sırada! Araştırmalara göre kadınlar internetin hakkını veriyor..
Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TİK) araştırmalarına göre, internet kullanan erkeklerin sayısı kadınlardan daha fazla... Ama yine Tik'in 'Hane Halkı Bilişim Teknolojileri Kullanımı Araştırmaları' isimli aynı çalışmanın sonuçlarına göre üretim konusunda ise kadın internet ortamında erkekten daha aktif...

YORUMU SEVİYORLAR
25 Şubat-2 Mart tarihleri arasında Azbuz.com adresli internet sitesinde kadın üyelerin yaptığı işlemlerin yoğunluğu da TİK'in araştırmasını doğruladı. Üyelerinin yüzde 27'sinin kadınlar olduğu açıklanan sitede; kadınların en fazla yorum bırakmaktan hoşlandığı belirtildi. Kadınların internet ortamında yapmaktan hoşlandığı işlemler ise şöyle sıralandı:

FOTOĞRAF YÜKLÜYOR
*
Yazı, fotoğraf, video ve yorum yazmada kadınlar erkekleri solladı. 25 Şubat-2 Mart arasında Azbuz.com'a yorum bırakanların yüzde 44'ünü kadınlar oluşturdu.

* Başkaları tarafından açıman sitelere yazı göndermek de kadınların ilgi alanları arasında. Kendi sitesine fotoğraf yüklemek ise kadınların en çok tercih ettiği işlemlerden biri.

*
Azbuz.com'da kendi açtıkları forum sitelerine ya da başka forumlara cevap yazan kadınların oranı, yüzde 29. Araştırmacılar, internete giren erkek sayısının fazlalığını göz önüne alarak bu oranı 'üretkenlik' olarak tanımlıyor.