kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Türkiye'de üretim için birkaç seçenek üzerinde duruyoruz"

06.03.2008
ABD'li otomobil üreticisi General Motors'un CEO'su Rick Wagoner, Türkiye'de yeniden üretim yapabileceklerini ve birkaç seçenek üzerinde çalıştıklarını söyledi..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Türkiye'de üretim için birkaç seçenek üzerinde duruyoruz"
General Motors CEO'su Wagoner, önümüzdeki 5-10 yılda çok önemli pazar olarak gördükleri Türkiye'de üretim için birkaç seçenek üzerinde durduklarını söyledi. Dünyanın en büyük otomotiv şirketi General Motors'un CEO'su Rick Wagoner, 78. Cenevre Otomobil Fuarı'nda CNBC-e'nin sorularını yanıtladı. Türkiye'de büyük fırsatlar olduğunu belirten Wagoner, Türkiye'de yeniden üretim yapabileceklerinin işaretini verdi. Wagoner, Bizim Polonya'daki üretim iyi gidiyor. Orası da önemli bir pazar ancak Türkiye'de daha iyi bir üretim ve pazar varlığı kurmak istiyoruz. Birkaç seçenek var ancak şu an çok erken söyleyemem" dedi. Türkiye'nin GM'in daha iyi performans göstereceği ülkelerin başında geldiğini kaydeden Wagoner, "Belki gelecek yıl bu fuarda Türkiye ile ilgili daha fazla detay verebiliyor olacağız. Çok aktif olacağımızı söyleyebilirim. Türkiye'yi önümüzdeki 5-10 yılda çok önemli bir pazar olarak görüyoruz" diye konuştu.

'TİCARİ ARAÇ ÜRETİLECEK'
Wagoner, Türkiye'de otomotiv üretimi ile ilgili ilk sinyali geçtiğimiz aylarda ABD'de düzenlenen Detroit Otomobil Fuarı'nda vermişti. Opel ile ticari araç üretimi için Türkiye'nin düşünüldüğü belirtilmişti.