kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Ankara'da 5.0'lık deprem

Yeni Haber
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Ankara'nın Bala ilçesi Afşar beldesinde saat 12.15'te meydana gelen depremin büyüklüğünün 4,9 değil 5 olduğunu bildirdi.

Yamaç, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesinin depremin büyüklüğünü 4,9 olarak açıkladığını hatırlatarak ''ancak depremin büyüklüğü, bakanlığımızın tespitine göre 4,9 değil 5'tir'' dedi.

Sadık Yamaç, Bala Kaymakamı ve belediye başkanları ile görüştüklerini belirterek ''şu ana kadar bir sıkıntı yok. Ağır hasarlı binalarda ek bir hasar meydana gelmiş olabilir. Bu binaları da zaten boşalttığımız için bir sorun yok'' diye konuştu.

Yamaç, bir Afet İşleri Genel Müdür Yardımcısının ekiple bölgeye hareket ettiğini, incelemelerin sürdüğünü bildirdi.

Müsteşar Yardımcısı Yamaç, deprem konusunda, İstanbul'da bulunan Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafız Özak'a bilgi verdiklerini söyledi.

HASAR TESPİTİ ÇALIŞMALARI PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLATILACAK

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, bölgedeki yetkililerle görüştüğünü, ilk bilgilere göre bölgede bir yıkımın meydana gelmediğini bildirdi.

Taymaz,ilk verilere göre bir yıkımın söz konusu olmadığını, ancak bölgede daha önce hasar tespit edilen yapılardaki hasar oranının artmış olabileceğini kaydetti.

Bugün, yetkililerle birlikte Bala'ya giderek, incelemelerde bulunacağını ifade eden Taymaz, 17 Mart Pazartesi günü, bölgede hasar tespiti çalışmalarını başlatacaklarını ifade etti.

DEPREM BASIN TOPLANTISINDA YAKALADI

Bu arada Ankara'daki deprem Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu'nun parti genel merkezinde basın toplantısı düzenlediği sırada meydana geldi.

Soylu'nun açıklaması sırasında deprem anı, genel başkanın konuşmasını görüntüleyen kameralar tarafından görüntülendi.

Not: Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Deprem Araştırma Merkezi yetkilileri, depremin merkez üssünün Karaali-Bala olduğunu, büyüklüğünün ise 4.9 olarak belirtmişti.

MANİSA'DA 4.2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM MEYDANA GELDİ

Manisa'nın Kırkağaç ilçesinde, hafif şiddette 3 deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsünden alınan bilgiye göre, merkez üssü Kırkağaç'ın Gelembe beldesi olan, saat 13.33'te 2.9, saat 13.52'de 4.2, saat 13.59'da ise 3.2 büyüklüğünde sarsıntılar kaydedildi.

AJANSLAR