kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hastayı taciz eden doktora 4 yıl hapis

Hasan DURNA SABAH
Denizli'de hastaneye yatan hastayı muayene bahanesiyle soyup taciz eden anestezi uzmanı doktor 4 yıl 4 ay hapse mahkûm oldu..
Denizli'de ameliyat olmak için hastaneye yatan kadını muayene bahanesiyle soyup taciz ettiği iddiasıyla "ırza tasaddi" suçundan yargılanan anestezi uzmanı, 4 yıl 4.5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Üç yıl önce meydana gelen olayda, iddiaya göre elinden ameliyat olmak için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi'ne yatan 4 aylık evli 22 yaşındaki P. D.'nin odasına gelerek kendisini "Doktor Mehmet" olarak tanıtan bir kişi, genç kadını çırılçıplak soyarak muayene etti. Kadına daha sonra anestezi odasına inmesini söyleyen doktor, burada da yine muayene bahanesiyle soyunmasını istediği kadının vücudunu okşamaya başladı. Bu durumdan rahatsızlık duyup ameliyat olmak istemediğini söyleyen genç kadın, akşam eve gidince durumu kocasına anlattı. Böyle bir muayenenin yapılmasının mümkün olmadığını öğrenen çift, durumu hastane yönetimine bildirerek şikâyetçi oldu. Kendini "Doktor Mehmet" olarak tanıtan kişinin anestezi bölümü araştırma görevlisi Dr. Hüseyin Öz olduğu belirlendi.

CEZA YARISI KADAR ARTTI
Çiftin şikâyeti üzerine hakkında Denizli 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde "ırza tasaddi" suçundan hakkında hapis cezası istemiyle dava açılan Öz tutuklandı. İki ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye olan Öz'le ilgili dava Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildi. Mahkeme, doktor Öz'ü önce Eski TCK'ya göre "zorla ırza tasaddi" suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırdı. Daha sonra bu cezayı doktorun eylemi görevi başındayken gerçekleştirdiği için yarısı kadar artırarak 4 yıl 6 aya yükseltti. Ardından da eylemin birden çok kez gerçekleştirmesi nedeniyle 5 yıl 3 aya çıkarıldı. Mahkeme, son olarak sanığın duruşmalardaki iyi halini göz önüne alarak cezayı 4 yıl 4 ay 15 güne indirdi. Ceza kesinleşirse lehine olduğu için eski infaz yasası uygulanacak olan doktor, 19 ay daha cezaevinde kalacak.