kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bombacıyı poşetteki parmak izinden buldular

Yeni Haber
Adana'da, 1 Mart 2008 tarihinde cep telefonuyla patlatılmaya hazır şekilde benzin istasyonuna bırakılan 2.5 kilogram C-4 tipi plastik patlayıcıyla ilgili 12 kişi yakalandı.

Merkez Yüreğir ilçesinin Hurmalı Mahallesi Bakımyurdu Caddesi Erciyes Kavşağı'ndaki bir petrol istasyonuna bırakılan plastik patlayıcının herhangi can ve mal kaybına yol açmadan, bomba uzmanları tarafından etkisiz hale getirilmesinin ardından Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri çalışma başlattı.

Görgü tanıklarının küçük yaşta bir kız çocuğunun poşeti bıraktığını belirtmesi üzerine şapkalı, pembe etek giyen kız çocuğunu araştırmaya başlayan TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, daha sonra kriminal laboratuvarında 2.5 kilogram ağırlığındaki patlayıcı üzerinde yapılan incelemede parmak izlerine ulaştı.

Bombanın ve poşetin üzerindeki parmak izlerinden yola çıkan TEM Şube Müdürlüğü ekipleri, İstihbarat Şube Müdürlüğünün yaptığı çalışma sonucu, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleriyle birlikte Gülbahçe Mahallesinde oturan R.Ö'nün evine operasyon düzenledi.

Daha önce terör örgütü PKK'ya yardım ve yataklıkta bulunduğu gerekçesiyle 10 yıl cezaevinde kaldığı tespit edilen R.Ö'nün, patlayıcı dolu poşeti en küçük kızı A.Ö'ye (12) bıraktırdığı tespit edildi.Bomba düzeneğini durağa bırakan A.Ö, Türk Ceza Kanunun 31. Maddesinde yer alan ''fiili işlediği sırada 12 yaşını doldurmamış olan çocukların ceza sorumluluğu yoktur. Bu kişiler hakkında, ceza kovuşturması yapılamaz; ancak, çocuklara özgü güvenlik tedbirleri uygulanabilir'' fıkrası gereğince gözaltına alınmadan savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

Operasyonda, yaşları 18'in altındaki A.Ö ve M.Ö ile R.Ö, F.Ö, S.Ö, H.Ö, Y.Ö, A.Ö, M.Ö, K.A, S.A. ve bomba düzeneğini hazırladığı belirlenen Ş.A. (36) yakalandı.

Zanlılardan A.Ö ve M.Ö'nün ifadeleri, yaşları küçük olduğu gerekçesiyle Çocukları Koruma Şube Müdürlüğünce alındı.

Patlayıcıların üzerinde parmak izleri bulanan Ş.A'nın (36), yaklaşık 8 yıldır Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK kamplarında eğitim gördüğü, Adana ve Mersin'de bombalı saldırı olayları gerçekleştirmek üzere bir süre önce yurda giriş yaptığı öğrenildi.

Zanlıların üstlerinde ve evlerinde yapılan aramada ise patlayıcı düzeneği çalıştırmakta kullandıkları 2 cep telefonu, 2 MP3 çalar ile biri kurusıkı 2 tabanca, 64 adet çeşitli çaplarda mermi, 4 şarjör ele geçirildi. Ayrıca bombayı koyan küçük kızın olay günü giydiği ve görgü tanıklarınca da tespit edilen şapka, pembe renkli etek ve bir kadın çorabı ele geçirildi.

Ş.A. ile birlikte yurda girdiği belirlenen bir erkeğin daha kentte olabileceği ihtimali üzerine Dağlıoğlu, Gülbahçesi, Ova, Şakirpaşa mahallelerinde çeşitle evlere Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin operasyon düzenlediği, ancak aranan kişiye henüz ulaşılamadığı öğrenildi.

Sorgulamaları tamamlanan 12 kişinin adliyeye sevk edildiği bildirildi.

C-4 PATLAYICI

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Genelkurmay Başkanlığı verilerine göre, bir tür tahrip maddesi olan C-4 için dünyada bilinen ve kullanılan en kuvvetli patlayıcı ifadesi kullanılıyor.

TNT'den yaklaşık 1.5 kat daha güçlü bir patlayıcı olan C-4, aynı zamanda infilak hızı en yüksek olan patlayıcılardan biri olarak biliniyor. Beyaz renkli, kokusuz, yumuşak, hamur gibi bir madde olan C-4, daha çok demir ve çelik gibi sert cisimlerin tahribinde kullanılıyor.

AA