kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Putin'e suikast son anda önlendi

Yeni Haber
Rusya'da yayınlanan Tvoy Den gazetesine göre, Devlet Başkanı Vladimir Putin ve yeni seçilen başkan Dmitri Medvedev'e yönelik suikast son anda önlendi.

Gazete 2 Mart başkanlık seçimleri kutlamaları için Kızıl Meydan'da verilen konsere katılan Putin ve Medvedev'in 24 yaşında bir Tacik tarafından öldürülmesinin planlandığını, olayı haber alan Federal Güvenlik Servisi'nin programdan bir kaç saat önce saldırganı yakaladığını yazdı. Putin ve Medvedev'in sahneye çıktığı yeri görebilen bir apartmana düzenlenen baskınla suikastçi silahları ile birlikte ele geçirildi.

Zanlının bir tanesi Kalaşnikof marka olan silahların kendisine ait olduğunu kabul ettiğini, ancak silahları nereden aldığını söylemediği ifade edildi. Gazeteye göre zanlı Putin ve Medvedev sahneye çıkmadan bir kaç saat önce yakalandı.

Rusya gizli servisi FSB Başkanı Nikolay Patruşev de önceki gün yaptığı açıklamada başkanlık seçimlerine yönelik terör girişimlerinin önlendiğini söylemişti. Patruşev açıklamasında, "Başkanlık seçimlerinde ülkeyi bir karmaşa ortamına sokmak isteyen terör girişimleri etkisiz hale getirilmiştir. Çeşitli illegal gruplarla çalışan terör örgütleri ülkede bir kaos oluşturmayı hedefliyordu." ifadelerini kullanmıştı. Patruşev olaylarla ilgili kaç kişinin tutuklandığını ve ne tür eylemler planladıkları konusunda bilgi vermemişti.

Rusya'da 2 Mart'ta yapılan başkanlık seçimlerinde Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından desteklenen başbakan birinci yardımcısı Dmitri Medvedev yüzde 70,23 oy alarak Rusya'nın yeni başkanı seçilmişti.

CİHAN