kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Günaydın 
YÜKSEL AYTUĞ

Yeni Başbakan Atak'ın ilk icraatları

Fox'un yeni dizisi Ateşten Koltuk, "İdeal Başbakan" tipini çiziyor. Recep Tayyip Erdoğan'dan sonra başbakanlık koltuğuna oturacağı varsayılan gelecekteki başbakanımız Kemal Atak (Bu isim nasıl da Kemal Atatürk'ü çağrıştırıyor) radikal icraatlarına başladı bile. İlk hedefi ise PKK'nın (Dizideki ismi Karlıdağ Örgütü) eline geçmek üzere olan uzun menzilli Rus füzelerini etkisiz kılmak oldu. Peki yeni Başbakan hayatımıza ne tür yenilikler getiriyor? Sıralayalım:
* Kabinenin İçişleri Bakanı daha ilk bombalı saldırıda hemen istifasını veriyor.
* Başbakan hastane ziyaretinde terör mağduru minik kıza sarılıp, ağlıyor.
* Kızını Türkiye'deki bir özel üniversitede okutuyor.
* Her türlü operasyon konusunda anında bilgi sahibi oluyor. Hatta pek çoğunu "bizzat" yönetiyor.
* Genelkurmay Başkanı ile en küçük istihbarat bilgisini bile anında paylaşıyor.
* Genelkurmay Başkanı, "ABD istedi diye Güneş Operasyonu'nu bitirdiler şeklindeki yaklaşım bizi çok rahatsız ediyor Başbakanım" diye dert yanınca, hemen "Merak etmeyin, gereği yapılacak" diyor.
* Başbakan'ın eşi ve kızı tesettürlü değil.
* Kızı, bir erkekle flört ettiği için magazin basınında yer alınca "acilen" basın toplantısı düzenleyip, en özel aile konularını bile halkın bilgi ve görüşüne sunuyor.
* Türban hakkında görüş beyan ederken "Baş örtülü - baş örtüsüz diye bir ayrım olmamalı. Laik Cumhuriyet bu konu üzerinden yıpratılmamalı. Ülkeyi dindar - dinsiz gibi kamplara bölmelerine izin veremeyiz" diyor.
* Hükümetin icraatlarına gazetesinden destek vermesi karşılığında ihale isteyen medya patronunu "Daha önce böyle ilişkileriniz olabilir ama artık buna izin yok" diyerek, tersliyor.